2019. május 16., csütörtök

"Édesapám azt mondta, hogy akár író is lehetne belőlem." Interjú Balogh W. Orsolyával


Az a megtiszteltetés ért, hogy egy nagyon kedves barátnőmmel és írótársammal készíthettem interjút. Balogh W. Orsolyának tavaly jelent meg első regénye A zodiákus lány címmel, amelyben az asztrológiát és az erotikát ötvözi. Erről a regényről, jövőbeli terveiről és önmagáról beszélgettünk az írónővel.Mesélj kicsit magadról! Mit érdemes tudnia az olvasóknak rólad? Hiszen csak nemrég csöppentél bele az írók világába. 

Foglalkozásomat tekintve újságíró vagyok, több online és nyomtatott magazinnak is dolgozom. Emellett könyvmániásnak, állatbolondnak és társasőrültnek vallom magam.

Melyik volt az a pont, amikor eldöntötted: író leszek? 

Kislány koromban édesapám azt mondta, hogy tehetséges vagyok és hogy akár író is lehetne belőlem. Akkor fogalmazódott meg bennem, hogy talán valóbban lehetnék az. Egy idő után pedig kimondottan vágyni kezdtem arra, hogy író legyen belőlem.

Mesélj A zodiákus lány című regényedről! Honnan jött az ötlet? 

Spirituális ember lévén sok minden érdekel, így az asztrológia is. Igazából tele vagyok ötletekkel, de a sok közül ez volt a legdominánsabb, ami előre tolakodott az elmémben. Egy nőnek a története, aki szerelmi viszonyba keveredik mind a tizenkét csillagjegy férfi tagjával.


Hogyan született a cím? Kifejtenéd azoknak a zodiákus szó jelentését, akik esetleg nem jártasak a spirituális témákban? 

Könnyebb volt megírni a regényt, mintsem címet adni neki. Nagyon sokat gondolkodtam rajta, mire egy éjszaka kipattant a fejemből. Az alapgondolat az volt, hogy utalnia kell az asztrológiára, a csillagjegyekre. Onnantól kezdve kézenfekvő volt a zodiákus szó. Ugyanakkor tisztában voltam azzal, hogy nem kevés kockázatot rejt magában, hiszen lehet, hogy sokan olvasnak horoszkópokat, de nem feltétlenül ismerik a zodiákus szót, ami nem más, mint az állatöv az égbolton, amibe benne foglaltatik a tizenhárom csillagkép.

"A szíven ütött sebeket nem lehet begyógyítani, de amit a büszkeségen ejtenek, azt igen."

Te is hiszel az asztrológiában, mint Isis?

Persze, hogy hiszek. Ám nem alapozom rá az életemet, a döntéseimet, főleg nem a napi horoszkópok alapján. De nem esik nehezemre hinni abban, hogy a születési dátumunk alapján egy hozzáértő asztrológus részletes elemzést készíthet rólunk, ami fontos lehet annak, aki az önismeret útját járja. 

Mi a célod ezzel a regénnyel? Pontosabban sorozattal, hiszen lesz még folytatása. 

Igen, a tervek szerint még két kötete lesz. A célom elsősorban nem más, mint a szórakoztatás. De szeretnék a szórakoztatáson kívül értékeket is nyújtani. Szeretném felhívni a figyelmet a gyerekek szexuális felvilágosításának fontosságára. Emellett szó esik felelős állattartásról és természetesen a párkapcsolatok helyes-helytelen működéséről is.

Melyik a kedvenc jeleneted a regényből, és miért?

Nem tudnék egyet kiemelni. Hiszen kedves jelenet számomra minden pillanat, mikor Isis szerelembe esik, a legnagyobb boldogságot éli át és azok a momentumok is, amikor az állatokkal kommunikál a különleges képessége segítségével.

Van bármi hasonlóság közted és Isis között?

Az állatimádat és az egyiptomi kultúra szeretete.


Kiknek ajánlod kifejezetten A zodiákus lányt? 

Igazából bárkinek szívből ajánlom, aki spirituális alkatú, érdeklődik az asztrológia, az ezotéria iránt vagy egyszerűen a romantikus és erotikus irodalom kedvelője. Elég sokoldalú a regény, így sokan lelhetik örömüket benne. 

Ha csak három szóval jellemezhetnéd a regényedet, melyik lenne az a három? 

Szex, szerelem és ezotéria. 

Milyen kalandok várnak még Isisre a következő részekben?

Kapásból vár még rá nyolc férfi, ez már önmagában véve is éppen elég kalandot tartogat. De meg fogom még fejelni a történetet, még több érdekes állatorvosi esettel. Sajnos ennél többet nem is mondhatok, mert az túl árulkodó lenne, de a következő kötetekben már veszélyes helyzetek is várnak rá.

Tudod már, mikor jelenik meg a folytatás?

Bízom benne, hogy az idei évben, de ennél pontosabbat egyelőre még nem tudok mondani.

Van jól bevált rituáléd írás közben?

Igen. Kávé és macska legyen a közelben. Akkor megy a legjobban a munka, ha mellettem fekszik a cicám.

"(...) háborúban álltam magammal a meglévő és hiányos érzelmeim miatt."

Mi a célod az írással?

Ahogy azt előbb is említettem, elsősorban a szórakoztatás. Ha már egy kis örömöt, élményt adtam az olvasónak, már boldog vagyok. Másodsorban értékeket szeretnék adni azoknak, akik nyitottak rá. 

Volt már olyan az írás során, hogy rájöttél valami nagyon fontosra a saját személyiségeddel kapcsolatban? Például megismerted egy rejtett tulajdonságodat?

Inkább másokkal kapcsolatban tettem izgalmas, érdekes felfedezéseket. Ahogy a karaktereket alkotom, életüket és az eseményeket szövögetem, olyankor szoktam rácsodálkozni arra, hogy milyen érdekes emberek vannak és mi minden mozgathatja őket. Hiszen a szereplőim itt sétálnak közöttünk. 

Ha csak egyetlen tanácsot adhatnál az amatőr íróknak, mi lenne az?

Hogy ne adja fel. Soha. Én is nagyon sokszor hittem azt, hogy kudarcot vallok. Nem tudnám egy kezemen megszámolni, hányszor kaptam elutasító, negatív választ. Erre tessék, csak összejött.

Az értékelésemet A zodiákus lány című regényről itt olvashatjátok el, a könyvvel pedig ezen a linken lephetitek meg magatokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése