2019. április 8., hétfő

10 kedvelt idézet a Meghasadt valóságból


Te mit tennél, ha a saját emlékeidben sem bízhatnál?

Íme 10 kedvelt idézet a Meghasadt valóság című regényemből.


1. Néha tényleg az őszinteség az egyetlen járható út, ha nem akarsz magadból komplett idiótát csinálni. 

2. Nemcsak azért szerettem feljárni, mert lenyűgözött a vulkán, hanem a hobbim miatt is. Elképesztő, hogyan reagálnak az emberek erre a természeti csodára. Imádom halhatatlanná tenni az arcukra ülő döbbenetet, ámulatot, őszinte mosolyt és lelkesedést. 

3. Az emlékezet már csak azért sem megbízható, mert túlságosan ki van szolgáltatva az érzelmeknek és a vágyaknak. 

4. Hiszen a lelkünk mélyén rejtegetett sebek fájnak a legjobban. Még egy mélyreható vágás is semmi a bennünk tomboló fájdalomhoz képest. 

5. Az emberek jönnek-mennek az életünkben: vannak akik csak néhány évig maradnak, míg mások jelen vannak az utolsó óránkban is. Bárhogy is, mindannyian tanítanak nekünk valamit. 

6. Tudod, milyen hihetetlenül kétségbeejtő, amikor a saját agyad próbál meg átverni? Amikor abban az emberben nem bízhatsz, aki a legközelebb áll hozzád? Mert odáig fajult a dolog, hogy már saját magamban sem lehettem biztos. 

7. Megtanultam, hogy az élet igazságtalan, ezért mindig fel kell készülnünk, mindig egy lépéssel előrébb kell járnunk. Hogyan tehetjük ezt meg? Úgy, hogy nem reménykedünk, nem bizakodunk, nem imádkozunk. A mindennapok a cselekvésről szólnak, és nem a reményről.

8. Az első esésnél megtanuljuk, hogy nem vagyunk mindenhatók, az első csalódásnál pedig, hogy nem vagyunk mindentudók, ám amikor először hullunk darabokra, akkor arra jövünk rá, hogy sokkal erősebbek vagyunk mint eddig hittük.

9. Fájdalom, rettegés, veszély – ez határozta meg a gyermekkoromat. Sokáig menekültem, sokáig próbáltam elfutni a múltam és önmagam elől, de már nem teszem.

10. Mindig azt mondtam, hogy sose fogadjunk el tanácsot másoktól, én azonban mégis adnék egyet: húzd ki magad, szegd fel az állad és küzdj! Különben összetör a valóság.

Olvass bele a regénybe az Álomgyár kiadó webshopjában. Legyen tiéd kedvezményesen! Kattints a linkre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése