2019. január 31., csütörtök

Balogh W. Orsolya: A zodiákus lány


Sosem olvasok erotikus regényeket. Tudom, hallottátok ezt már ezerszer. Viszont: van oka, hogy ezt mindig kihangsúlyozom. Most is van. A zodiákus lány erotikus regény írónője egy kedves barátnőm, így nagy örömmel vettem kezembe a regényét. Felkérésre sosem olvasok ilyet, és nem teszek kivételt. Az ő könyve mellett saját akaratból döntöttem, mellesleg: a kíváncsiság is vezérelt, plusz szerettem volna megtisztelni ezzel. Ennyi. Csak, hogy a későbbiekben ne legyen ebből félreértés.

Na, de vágjunk is bele! :)

Fülszöveg:

"Tizenkét különböző partner. Tizenkét eltérő szerelem. Tizenkétféle szexstílus.

Vajon tényleg a csillagok szabják meg a sorsunkat? Vagy az egész horoszkóp és asztrológia nem más, mint hazugság és önámítás? Hogyan ismerhetjük fel a lelki társi és az ikerláng szerelmet?

Az egyiptomi származású, de családjával Amerikában élő Isis gyerekkorában a fogadott unokatestvérével, a Kos jegyű Shane- nel fedezi fel a lelki társi szerelmet. Az állatorvosi egyetemen egy Bika jegyű fiúval kalandozik a szex világában. Tanulmányai végeztével egy állatklinikán kap állást, ahol a jóval idősebb, Ikrek jegyű, nős főnöke szeretője lesz. Isis két év után kilép ebből a kapcsolatból, és megnyitja a saját rendelőjét. Itt ismerkedik meg a Rák jegyű Levvel…"


Mivel egy nagyon kedves barátnőm könyvéről van szó, nehéz lesz objektívnek maradni. Ezért úgy döntöttem, hogy inkább ismertetőt írok, mint véleményt, mert ez utóbbi csak annyiból állna: olvassátok el minél többen, mert nagyon jóóó! Na, igen. Ezért döntöttem az ismertető mellett...

Azt nem mondanám, hogy a kezdés in medias res, mégis úgy éreztem, jól beletenyereltünk a témába. Nem titok, hogy egy romantikus és erotikus regényről van szó, így nem döbbentem meg, amikor a következő sorokat olvastam már az első oldalon:
Gyerekként nem foglalkoztam azzal, hogy mi van a lábam között.
Isis, a történet főhősnője egy elég prűd családból származik, ahol anyuci még a nemi szervét is csak úgy hívja: "ott". Nem csoda hát, hogy a lányában is ott van a gát, amely akadályozza, hogy a maga teljességében élje meg a szerelmet és a szexuális kíváncsiságot. Isis már gyerekként megtapasztalja, hogy az "ott" valami tök mellékes dolog, amit meg kell mosni fürdés közben. Ennyi.

Aztán beindul a történet, és megismerjük Isis unokatestvérét, Eloise-t, aki egy igazi kis királynő. Persze elviselhetetlen és undok, de hát gyerekként az ilyesmit még elnézzük. Ő mutatja meg Isisnek, hogy az "ott" akár örömforrás is lehet.

Sőt, nagyon is jó érzés, különösen a vége. Igen, a vége a legjobb. És ami azután jön, amikor csukva van a szemem... olyan szépeket látok!
Így kezdődik a kaland, amely meghatározza Isis életét. De vajon örökké fog tartani a barátságuk? Milyen súlyos dolgoknak kell történnie ahhoz, hogy egy kapcsolat megromoljon? Megkapjuk a választ a kérdésekre, miután Isis megismerkedik a Kos jegyű Shane-nel. A kapcsolatuk lassan indul, végül szerelembe csap át. Megígérnek egymásnak fűt-fát, de hát ezt teszik a gyerekek, nem igaz? Na, de vajon mi lesz utána? Hogyan alakul a kapcsolatuk? Milyen tapasztalatokkal gazdagodik Isis?

Persze nem Shane lesz az egyetlen az életében, hiszen ott lesz még a Bika jegyű Seth, majd jön az Ikrek képviseletében egy orvos, végül pedig a Rák jegyű Lev, aki szinte azonnal elrabolja a szívét. Mi lesz a kapcsolatok között a különbség? Hogyan szeretnek és szeretkeznek (vagy épp nem) az egyes csillagjegyek? Isis elmerül a szerelemben és a szenvedélyben, miközben végigmegy a felnőtté válás rögös útján.

Oké, nem tudom megállni, hogy ne csempésszek ide egy kis véleményt. Nézzétek el ezt nekem. 

Azért szerettem a történetet, mert Isis fejlődése nagyon érdekes volt. Meg az is, hogyan lett belőle állatorvos. Vele bepillantást nyerhettünk ennek a szakmának a rejtelmeibe. Ó, és ez még semmi, hiszen Isisnek van egy különleges képessége is. Na, de nem úgy, mint egy Bosszúállónak. :) Remélem, kíváncsivá tettelek, és már fel is írtad a könyvlistádra A zodiákus lányt.

Ez a te könyved, ha:
  • szereted a tartalmas erotikus regényeket;
  • érdekel az asztrológia világa;
  • valami egyedit olvasnál;
  • többre vágysz, mint egy rózsaszínfelhőslovesztori;
  • imádod a pikáns, forró jeleneteket;
  • nem riadsz vissza a BDSM-től.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése