2018. december 4., kedd

Könyvet karácsonyra 2018 - 21. Század Kiadó

Fogalmad sincs, milyen könyvet kérj karácsonyra? Csak kapkodod a fejed a bőség zavarában? Szeretnél megismerni egy új műfajt, valami egészen más témát, ezért ebben a szellemben keresgélsz? Akkor jó helyen jársz! Ugyanis összeállítottam Neked egy top 5-ös listát a 21. Század Kiadó könyveiből, hogy megkönnyítsem a döntést. :)

Könyvet karácsonyra a 21. század kiadó ajánlásával

Kép forrása: 21. Század Kiadó

Sarah Pinborough: Ha addig élek is

"Sarah Pinborough újabb, nagy sikerű thrillerében megint azt csinálja, amihez a legjobban ért: tökéletesen félrevezeti az olvasót... 

Tucatthrillerek unásig ismerős nyitójelenete: egy nő kilép egy kapcsolatból, mert fizikailag fenyegetve érzi magát és gyermekét az apa súlyosbodó alkoholizmusa miatt. A férfi elborult aggyal tajtékzik, és kezét ökölbe szorítva bosszút fogad.

A következő jelenetben évekkel később látjuk viszont a nőt és gyerekét, és mivel tapasztalt thrillerolvasók és -nézők vagyunk, tudni véljük, mi fog történni: a középosztálybeli emberek szép, szolid élete romba dől, amikor utoléri őket a múlt. És nyilván meg is hal valaki. Pinborough regénye pontosan úgy indul, mint a többi, hasonló történet, de nem úgy folytatódik... Nagyon nem.

A szereplők titkokat cipelnek, amelyek persze idővel összefonódnak. A múlt valóban romba dönti a szép, szolid életeket, de egészen másképp, mint ahogy azt vártuk. A borzalom fokozatosan tárul elénk, és mire ráébredünk, hogy Pinborough ismét csőbe húzott bennünket, már késő kihátrálni: ebből csak előre menekülhetünk..."

Sarah tényleg ért ahhoz, hogy átverje az olvasókat. A Ne higgy a szemének és a 13 perc című regényét is olvastam, és azóta is ajánlom őket. Az írónő elindult azon az úton, hogy mindenki kedvencévé váljon, és olyan népszerűségnek örvendhessen, mint a Horrorkirály, Stephen King.

Felkeltettem az érdeklődésedet? Tudom még fokozni. :) Íme a könyv beleolvasója, hogy 100%-ban meggyőződhess róla, ez a TE REGÉNYED!


Rendeld meg a regényt a 21. Század Kiadó webshopjából kedvezményesen. Kíváncsi vagy, milyen értékeléseket kapott? Íme a Moly-adatlapja!

A Ha addig élek is Neked való, ha szereted, hogy átvernek!

Kép forrása: 21. Század Kiadó

Tasmina Perry: A legutolsó csók

"Egy megfakult fénykép.
Egy meghiúsult szerelem.
Egy rég eltemetett titok.

A legelső csókra mindenki emlékszik – de a legutolsóra?

1961. Rosamund Bailey újságíró, aki készen áll arra, hogy megváltsa a világot. Amikor találkozik Dominic Blake-kel, a városszerte ismert felfedezővel, úgy érzi, rábukkant élete szerelmére. Épp az ölükbe hullik a boldogság, amikor valami borzalmas történik, és az előttük álló jövő szertefoszlik. 

2014. Egy múzeum mélyén Abby Gordon levéltáros lélegzetelállító dokumentumra bukkan. A megfakult fényképen egy férfi látható, aki búcsút vesz a nőtől, akit szeret. Abby, hogy feledje szívfájdalmát, a történet megszállottjává válik, pedig akkor még nem sejti, hogy a fotón rögzített pillanat egy más szempontból is rendkívüli titkot rejt."

Romantikus. Lebilincselő. Rejtélyes - Ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni Tasmina legújabb regényét. Bár szerintem ez már a fülszövegből is kiderül. A legutolsó csók pontosan az a regény, amelyet a karácsonyfa fényében, a kandalló előtt melegedve, egy jó forralt borral olvas el az ember.

Borítói ráadásul akár gyönyörű festményeknek is elmehetnének. Ezt például szívesen látnám viszont a szobám falán.

Szeretnéd a karácsonyfa mellett ezt a könyvet olvasni? Pedig a beleolvasót még nem is láttad! Bár megértem a gyors döntést. :)


Rendeld meg a regényt a 21. Század Kiadó webshopjából kedvezményesen. Kíváncsi vagy, milyen értékeléseket kapott? Íme a Moly-adatlapja!

A legutolsó csók Neked való, ha szereted a nem mindennapi romantikus regényeket!

Forrás: 21. Század Kiadó

Laura Marshall: Ismerősnek jelölt

"Maria ismerősnek jelölt a Facebookon. 
Csakhogy Maria több mint huszonöt éve halott. 
Vagy mégsem? 

Louise a negyvenes éveiben járó elvált anya, egyedül neveli négyéves fiát, és belsőépítészként a saját vállalkozását vezeti. Az egyedülálló szülők elfoglalt, küzdelmes életét éli. Egy napon szívdermesztő e-mailt kap. Maria, a volt osztálytársa ismerősnek jelölte a Facebookon. Csakhogy Maria több mint huszonöt éve halott. Vagy mégsem? 

 Az 1989-es végzős középiskolás évfolyam osztálytalálkozóra készül, így Louise felveszi a kapcsolatot a volt osztálytársaival, hogy kiderítse, őket is bejelölte-e Maria… A múlt hirtelen nagyon is valóságossá válik, újra felszínre kerülnek a régi titkok, hazugságok, féltékenységek és elfeledett sérelmek. De vajon megjelenik-e Maria az osztálytalálkozón? Megoldódik-e a több évtizedes rejtély?"

Ezt a regényt én magam is olvastam, és megdöbbenve tapasztalom, hogy milyen megosztó. Sokan langyos víznek hívják, én mégis élveztem. Ilyenkor szoktam elgondolkodni azon, hogy hogyan lehetséges ez? Valójában szerintem arról van szó, hogy nem a megfelelő célcsoporthoz jutott el eddig a regény. Vagy nem ők írnak értékelést... :)

A lényeg: én megtaláltam benne a szórakozást, a szépet, az izgalmasat. Kíváncsi vagy az értékelésemre? Itt tudod elolvasni.

Adnál neki egy esélyt? Rendeld meg a 21. Század Kiadó webshopjából kedvezményesen. A Moly-adatlapját pedig itt találod.

Az Ismerősnek jelölt Neked való, ha a visszafogott thrillereket szereted.

Kép forrása: 21. Század Kiadó
Jordan B. Peterson: 12 szabály az élethez


"Dr. Peterson a torontói egyetem megbecsült tanára, klinikai pszichológus és hivatásos provokátor. Könyvével az egész világot zavarba hozta.

A 12 szabály az élethez hónapok óta listavezető az Amazonon, tarol a világ sikerlistáin, többek közt a USA Today, a Wall Street Journal, a The Washington Post és a The New York Times toplistájának első helyezettje. Közel 40 ország megvásárolta a kiadás jogait.

A professzor szerint az ember és a társadalom legfontosabb tennivalója, hogy elkerülje a káoszt és ugyanakkor a diktatúrát, hogy rend legyen az életben és a fejekben. Ehhez az ősi hagyomány igazságait ötvözi az élvonalbeli tudományos kutatások legújabb felfedezéseivel.

Megtudhatjuk, miért érdemes békén hagynunk a gördeszkázó fiúkat, milyen borzalmas sors vár azokra, akik mindenkiben a hibát keresik, és miért kellene minden macskát megsimogatnunk az utcán. 

Mit taníthat nekünk az egyszerű homár idegrendszere a sikeres életről? Miért emelték az ősi egyiptomiak a gondos figyelmet isteni magasságokba? Miféle szörnyű útra térnek azok, akik megkeserednek, arrogánsak és bosszúra szomjaznak?

Dr. Peterson kitér a fegyelem, a szabadság, a kaland és a felelősség értékeire, hogy aztán tizenkét praktikus és átütő szabályban foglalja össze világunk életbölcsességeit. A 12 szabály az élethez szétzúzza a tudomány, a hit és az emberi természet modern közhelyeit, miközben átformálja sok olvasó lelkét és elméjét. 

Dr. Peterson viccesen és nagyon komolyan, meglepően és tanulságosan, egyenesen, olykor kifejezetten bántóan fogalmaz. Az olvasó valószínűleg nem fog vele mindenben egyetérteni – a gyerekneveléssel kapcsolatos elveivel például kifejezetten nehéz azonosulni –, de könyvével olyan vitathatatlan értékeket képvisel, mint a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás joga."

A 12 szabály az élethez című könyvet azoknak az Olvasóknak ajánlom, akik szeretnek elmélkedni az élet nagy dolgain. Jordan egy olyan oldalról közelíti meg az életet és a hozzárendelt szabályokat, amilyenről még eddig senki. A stílusa elsőre furcsa, ám én számos hasznos dologgal lettem gazdagabb a könyv olvasása során. És még csak a felénél járok ebben a pillanatban... :)

Aki inkább Louise L. Hay-féle önfejlesztő olvasmányra vágyik, az maradjon a Hay-könyveknél. Itt inkább érdekességekre és tudományos megközelítésre számíthatnak az olvasók, mint lelki fröccsre.

Szeretnéd megismerni az író stílusát? Olvass bele a könyvbe!


Tetszett, amit láttál? A 21. Század Kiadó webshopjából kedvezményesen rendelheted meg. Kíváncsi vagy, milyen értékeléseket kapott? Íme a Moly-adatlapja.

A 12 szabály az élethez Neked való, ha szereted a tudományt és a filozófiát.

Kép forrása: 21. Század Kiadó
Imogen Hermes Govar: A hableány és Mrs. Hancock

"1785 szeptemberében egy este türelmetlen kopogtatás hallatszik Jonah Hancock, a kereskedő ajtaján. Egyik hajóskapitánya toporog a küszöbön, miután eladta Jonah hajóját egy hableányért. 

A hír végigsöpör a dokkokon, kávéházakon, szalonokon és bordélyokon, minden áldott lélek Mr. Hancock csodálatos teremtményét akarja látni. A hableány érkezése kizökkenti a kereskedőt a hétköznapok világából, és a legelőkelőbb körökbe kínál számára belépőt. Így ismerkedik meg egy pazar estélyen Angelica Neallel, a neves kurtizánnal, s egyben a legvonzóbb asszonnyal, akit valaha látott… A találkozásuk mindkettőjük életét veszedelmes, új vizekre sodorja. Vajon képesek lesznek-e megküzdeni a sellőknek tulajdonított, pusztító erők hatalmával? 

Imogen Hermes Gowar régészetet, antropológiát, művészettörténetet és kreatív írást tanult. London délkeleti negyedében él, azon a környéken, ahol A hableány és Mrs. Hancock története is játszódik. Ez az első regénye."

Érdekel a mágia világa? Szereted szabadjára engedni a fantáziádat? Utálod, ha a földhöz ragaszt egy történet? Akkor Imogen regényén jól fogsz szórakozni: a sellők és a mágikus realizmus világa csak rád vár!

Jó hír: ha nem vagy biztos abban, hogy szeretni fogod a könyvet, már bele is olvashatsz. Mutatom a linket.


Már biztos vagy benne, hogy neked ez kell a fa alá? Rendeld meg a 21. Század Kiadó webshopjából kedvezményesen. Kíváncsi vagy az értékelésekre? Nézd meg a regény a Moly-adatlapját!


Na, Neked melyik könyv nyerte el a tetszésed? Mondd el egy hozzászólásban a bejegyzés alatt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése