2018. április 23., hétfő

R. Kelényi Angelika: Az ártatlan III. rész - A ​párizsi nő


Csodálatos, szenvedélyes, egy igazi érzelemkavalkád.

Sosem szerettem a történelmi regényeket: egyszerűen nem fogtak még, és még távolról sem érték el az ingerküszöböm. Az ártatlan sorozat volt az első, amely rabul ejtett, elrabolta a szívem, a lelkem, és teljesen kifacsart érzelmileg. Így szerettette meg velem R. Kelényi Angelika a történelmi regényeket, bár még mindig ő az egyetlen, akitől szívesen fogadom. :)

Fülszöveg:

"Nincs veszélyesebb egy féltékeny asszonynál… 1610 áprilisában Fabricius Flóra és szerelme, a jóképű, de cseppet sem makulátlan múltú Lorenzo Mariani Párizsba érkezik. 

Nem jószántukból utaznak, a biztos halál elől menekülnek a francia fővárosba. Egy gyönyörű, nagyvilági hölgy segíti őket, akinek gyökerei a velencei Mariani házhoz kötődnek.

Flóra hamarosan megismeri a féltékenység, és az asszonyi cselszövés legmélyebb bugyrait. Gyilkosság, vágy és gyűlölet kíséri minden léptét, és rájön, hogy még a Tuileriák palotájában sincs biztonságban."


Még emlékszem Az ártatlan sorozat első részének megjelenésére. Amikor elolvastam a fülszöveget, rögtön tudtam, hogy ez egy nekem való regény lesz. Az izgalmas krimit sejtető szavak okozta fellelkesülés elfeledtette velem a tényt, hogy nem szívesen olvasok történelmi regényeket. Úgy voltam vele, hogy adok neki egy esélyt. És milyen jól tettem!

Már az első kötet után tűkön ülve vártam a folytatást. A harmadik regény esetében azonban más volt a helyzet: ambivalens érzelmek kerítettek hatalmukba. Vártam a megjelenést, ám szomorú is voltam, hiszen ez a történet lezárását jelentette. Egy történetét, amely képes volt beszippantani már az első oldalon, amely megnevettetett, megsiratott és teljesen magával ragadott.

A párizsi nő ott folytatódik, ahol a Bűnös örömök városa abbamaradt. Flóra és Mariani újra menekülni kényszerülnek, de már mint férj és feleség. Az első néhány oldal olyan volt, mint egy romantikus álom, ám sejtettem, hogy ez nem tart örökké.

Az útjuk Párizsba, Adele Serra házába visz, aki egy régi, álnok ismerőse a Mariani családnak. Lorenzo figyelmezteti Flórát, hogy noha befogadta őket, ne bízzon a nőben, és a lány végül a saját bőrén tapasztalja meg, hogy hallgatnia kellett volna a férfira. A főhősnőnk ebben a részben is hozza a formáját, és a kételyek továbbra sem hagyják nyugodni. Képes lesz valaha elnyerni Mariani szerelmét? 

Ám nemcsak az érzelmek és egy álnok nő keseríti meg az életét, hanem a tény is, hogy újabb veszély les rájuk. Valaki ugyanis nemeseket gyilkol, és Marianit kérik fel, hogy orvosként vegyen részt a nyomozásban. Hiába figyelmezteti Flóra a rossz előérzetére, a férfi nem veszi komolyan. Pedig jobban tette volna...

Vajon mi lesz a két főhős sorsa? Kapunk végre egy szerelmi vallomást a kedvenc férfikarakterünktől? Visszatérhet valaha Flóra és Mariani Velencébe?

A párizsi nő méltó lezárása egy csodálatos, szívet melengető történetnek. Nincs benne annyi nyomozás, indulat és vér, mint az első két részben, mégis így tökéletes. Végre láthattuk Flóra és Mariani kapcsolatát beteljesülni; ó és az a női szíveket megdobogtató fordulat...

Köszönöm a könyvet az Álomgyár kiadónak és R. Kelényi Angelika írónőnek. Újra egy csodát alkottál!

Kapcsolódó linkek: R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy, R. Kelényi Angelika: Az ártatlan; R. Kelényi Angelika: Az ártatlan – Bűnös örömök városa;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése