2018. február 3., szombat

Sue Fortin: A lány, aki hazudott


Sue Forint a Sister, sister c. regényében is megmutatta, hogy nagyon jól tudja csavarni a szálakat. Úgy érzed, hogy tudod, mi történik, hogy már mindent láttál, hogy nem tud meglepni, aztán mégis. És akkor a döbbenetet le sem lehet vakarni majd az arcodról.

A fülszöveg szerint „Erin és Roisin barátok voltak, de egy halálos baleset mindkettejük életét megváltoztatta. Roisin felfedezi Erin féltve őrzött titkát, majd eltökélten igyekszik elérni, hogy meg is fizessen a hazugságokért. 

Erin azonban nem akar újra találkozni Roisinnal. Új életet kezdett Londonban. Mikor azonban apja rejtélyes körülmények között súlyos balesetet szenved, nincs választása: haza kell térjen, és szembe kell nézzen egykori osztálytársával – és saját múltjával is.

Erin tudja, ha nyilvánosságra kerül a titka, annak katasztrofális következményei lehetnek. 
Mikor Roisin váratlanul eltűnik, minden gyanú Erinre terelődik.”

A borítón az áll, hogy egy pszichológiai thriller, de semmi keményre ne számíts. Olvastam már elvetemültebb könyveket is ebben a műfajban, ám ez nem azt jelenti, hogy ne lenne élvezhető a regény. Nem azért „idegfeszítő” és „magával ragadó”, mert minden szavára megborzongsz, hanem azért, mert átver. Persze, ha jó nyomolvasó vagy és könnyen kiszúrod a jeleket, akkor hamarabb rá fogsz jönni az igazságra, mint ahogy az írónő megmutatná.

Tehát megismerjük a történet főszereplőjét, Erint, akinek sikerült új életet kezdenie. Azonban a múlt akkor kebelezi be újra, amikor egyáltalán nem számít rá. Roisin már azelőtt zaklatni kezdi volt barátnőjét, hogy Erin visszatérne a városba, és amikor ez megtörténik, a dolgok egyre rosszabbra fordulnak.

Ám a két lány civakodása és a múlt leleplezése nem minden, ugyanis felüti a fejét a szerelem is. Felbukkanása váratlan, ám egészen kiszámítható. Tetszettek a két fiatal közös jelenetei, amelyek jól oldották a konfliktusokban gazdag történetet.

A középpontban persze a sérelmek és az igazság hajszolása vagy épp eltitkolása áll. Noha a borító azt mondja, hogy az igazság fáj, én úgy éreztem, nem fájt eléggé. Valóban nagyon érzelmes volt, néhol pedig egyenesen kíméletlen, mégis hiányoltam belőle néhány keményebb, thrilleresebb jelenetet.

Összességében azonban tényleg igaz, hogy egy letehetetlen regényről beszélünk, mert a sok kérdés, a sok találgatás olvasásra sarkallja az olvasót. Bravúros fordulatok és megdöbbentő döntések, A lány, aki hazudott c. regény megmutatja, hogy meddig mennél el a szeretteidért.

Ez a te könyved ha:
  • egy könnyed olvasmányra vágysz
  • nem bírod a fagyos pszichothrillereket
  • imádsz nyomozni és találgatni
  • Sue Fortin rajongó vagy
  • szereted a romantika és thriller elemeinek keveredését
Tanácsok íróknak, avagy mit tanulhatsz ebből a regényből:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése