2018. január 12., péntek

Selena B. Lowell: Hárman ​mindhalálig!


Tavaly év végén megfogadtam, hogy 2018-ban minden hónapban (vagy ahogy az időm és a pénztárcám engedi) támogatni fogok egy-egy magyar szerzőt. Úgy gondolom, hogy sok tehetséges író nem kap elég figyelmet, pedig megérdemelné. A napokban ráadásul egy vita kapcsán egy blogger kedvezőtlen megnyilvánulása újra megerősített abban, hogy én nem szeretnék azok közé tartozni, akik nem becsülik a magyar szerzők munkáját. Úgy vettem észre, sokan (ahogy ez a blogger is) lenézéssel viseltetnek a magyar írók iránt. Mert magánkiadásban jelent meg a művük, "mert tele van hibával", mert nem látta szerkesztő, mert "élvezhetetlen", mert nem egy sikerlistás könyv bla bla bla. Noha ez a bejegyzés nem erről szól, azért pár szóban szerettem volna leírni, mennyire nem értek ezzel egyet. Mert valakinek csak a magánkiadás jut, mert valakinek nincs pénztermő fája, mégsem akarja veszni hagyni a céljait, mert valaki valóra akarja váltani az álmait. Szóval, magyar írók, akik mögött nem áll egy konténer pénz, meg egy híres kiadó, ne keseredjetek el! Sőt, tegyetek magasról mindenre (a sznob bloggerekre is), és írjatok!

Tehát az első írás, amit a fentebb említett apropóból vásároltam és olvastam, Selena B. Lowell regénye volt, amely a Hárman mindhalálig! címet kapta.

"Te miben hiszel? Boszorkányokban, vagy szellemekben? Mi van a vámpírokkal és a vérfarkasokkal? 

2012-t írunk… Magyarország egyik eldugott kis falujába nyugodt, de halott szívvel tér vissza Selena Lowell vérfarkas kedveséhez. Boldogságukat hamarosan beárnyékolja Selena egyre több jövőbelátó álma: vámpírmestere Marcus, vámpírférje Erik, és a legnagyobb ellenség, a Vihar farkasok felbukkanása. Hamarosan a félig vámpír, félig vérfarkas lányt nem vezérli más, csak az érzelmek, a mágia és a vérszomj. 

Meddig fogja tudni uralni vérszomját Selena? 

Selena Lowell naplója egy olyan történet, amely a mindent elsöprő szerelemről szól, vámpírokkal, vérfarkasokkal és mágiával körítve."

Régen olvastam fantasy-t, úgyhogy nagyon jó volt egy kicsit újra ebben a világban kalandozni. Régebben sokkal több ilyen jellegű könyv volt a repertoáromban, de azóta eléggé kiszélesedett az ízlésem. Tehát: újra belecsöppenhettem abba a világba, amit úgy szerettem. A fantasy azért jó, mert itt tényleg csak a képzeleted szabhat határt a történetednek. Azt írsz le, amit akarsz, mert ha te úgy álmodtad meg a vámpírokat, hogy szarvuk van és hegyes fogaik, akkor a te vámpírod ilyen és kész. Itt senki nem hányhatja a szemedre, hogy nem reális, vagy ha mégis megtennék, akkor nyugodtan mondhatod: na, kisanyám, akkor gyere és mutass nekem egy vámpírt! Elképesztő ez a műfaj!

Szóval a könyvtől magától kicsit féltem, mert ez egy sorozat harmadik része. Sokszor tényleg hiányzott volna egy kis előzmény, de összességében egy kerek egész történet bújik meg a borító mögött. Néha szerettem volna, ha az írónő megemlít néhány szót a múltból, mert egy-két szereplő homályos volt nekem. Ám azoknál a karaktereknél, akiket Selena átváltoztatott, az írónő nagyon jól megoldotta a dolgot, mert bepillanthattunk a múlt egy darabkájába is.

A történet nem egy hétköznapi szerelmet mesél el, a szálak sokszor bonyolódnak, és néhány váratlan fordulat tovább fokozza az érdeklődést. Ez mondható el Selena látomásairól is, amik folyamatosan új kérdéseket vetnek fel.

Tetszett az erők és képességek kidolgozottsága, és úgy éreztem, a sorok között az írónő is jelen van. Mintha ő mesélné el nekem az egész történetet. Sokakat ez zavarni szokott, nekem azonban pont ez tetszett annyira. Az író akarva vagy akaratlanul, de beleviszi az egyéniségét, a személyiségét a történetbe, és szerintem ez jó. Ettől lesz hozzá köthető, ettől lesz egyedi.

Úgy gondolom, hogy ennek a történetnek minden bizonnyal lesz még folytatása, és jó lenne bepillantani az első két részbe is, hogy tényleg teljes egész legyen a sztori. Remélem, az írónő meg tudja oldani, hogy újra kapható legyenek a kötetek.

Köszönöm a könyvet Selena B. Lowellnek! Köszönöm, hogy támogathattalak!

Ez a te regényed, ha:
  • fantasy rajongó vagy
  • nem riadsz vissza a vámpírok és vérfarkasok világától
  • egy egyszerű, mégis fordulatos délutáni olvasmányra vágysz
  • ha szabadon engednéd a fantáziád
Tanácsok íróknak, avagy mit tanulhatsz ebből a regényből:

Megtanulhatod, hogy a fantasy egy nagyon tág műfaj, amibe bármi beleférhet. Szárnyaljon hát a képzeleted, és alkosd meg a saját világod!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése