2018. január 11., csütörtök

Audrey Carlan: Calendar Girl - Október, November, December


Megmondom őszintén, nem igazán rajongok a könyvsorozatokért. Szeretem, ha egy történetnek vége van, és nem kell várni a folytatást. Tudniillik, nem szeretek izgulni. Tehát ez a könyv két okból is különleges a számomra. Azt már tudjátok rólam (mert elképesztően sokszor leírtam), hogy nem szeretem az erotikus regényeket. Rettenetesen rossz lett a műfaj minősége, és engem egyáltalán nem nyűgöz le a könyves pornó. De a lényeg, hogy a Calendar Girl egy EROTIKUS KÖNYVSOROZAT, mégis az egyik kedvencemmé vált.

"Mia Saunders tizenkét hónapos utazása Hollywoodba, New York Citybe és végül Aspenbe repíti. Októberben Mia új életet kezd, és egy híres, naponta jelentkező tévéműsorban lesz háziasszonya az Élő Szépség betétnek. Párja még a fogság utóhatásaival küzd, de szerencsére közös erővel leküzdik a démonokat. Ezután New Yorkba utazik, ahol a háláról forgat. Minden álma valóra válni látszik… kivéve egyet."

Hol is kezdjem? Nagyon nehéz lesz úgy írni, hogy ne mondjak túl sokat a befejező kötetről. Főleg, mivel a legmegdöbbentőbb részről még csak nem is írhatok, ugyanis nem szívesen lennék spoiler barbár.

Tehát Mia kalandjai ott folytatódnak, ahol a korábbi kötetben abbamaradtak. Meg kell hagyni, az a rész eléggé drámaira sikeredett, és úgy éreztem, összefogtak az égiek Mia ellen. Ezt követően izgultam, hogy mi lesz a két főhős szerelmével, noha azért sejtettem, hogyan fog zárulni a kötet. A befejezés is fordulatosra és izgalmasra sikeredett, emellett persze volt benne egy csomó szex, úgyhogy az erotika fanok is kiélhették magukat a sorok között. Ettől eltekintve eléggé családiasra sikerült a hangulat; néha úgy éreztem, hogy egy családregénybe csöppentem, ahol túl sok a szex. Ez persze számomra nem rontott az értéken, bár lehet én vagyok túl elfogult a könyvvel kapcsolatban.

Azt egy kicsit bántam, hogy Mia karaktere úgy megváltozott. Jó, hogy érezhető a karakterfejlődést, de én Miát tökösnek szerettem meg, a végére pedig csöpögős főhősnővé vált. De hát, mit lehet tenni? Ilyen, ha az ember szerelmes.

Amit imádtam, és amit mindig imádok, az a két lány kapcsolata: Mia és Gin elképesztőek. Az ő jeleneteik voltak a kedvenceim. Mindig elérték valahogy, hogy a combomat csapdossam a röhögéstől.

Szóval, hol is tartunk? Á, igen. Volt szex, családias melegség, vicces jelenetek. Ezt követte egy kis romantika, egy kis agresszió és nagyon sok érzelem. Ugyanis felbukkan végre egy olyan karakter, akire egyáltalán nem számítottam, de annál jobban vártam. És teljesült a kívánságom! Ő pedig nem más, mint... Nem. Eszem ágában sincs elmondani. De az biztos, hogy Miából előbújt újra a kemény csaj, és végre olyan volt, amilyennek megszerettem.

A lezárástól az én szemeim rögtön bepárásodtak, mert olyan jó volt arról olvasni, kivel mi történt végül. Négy köteten keresztül követhettük az eseményeket, szurkolhattunk Miának és Wesnek, velük együtt aggódhattunk, értük izgulhattunk, aztán pedig egyszer csak vége lett.

Köszönöm, hogy olvashattam, hogy a történet részese lehettem és megismerhettem ezeket az elképesztő karaktereket. A legjobb döntést hoztam, amikor a kezembe vettem az első kötetet. Köszönöm a könyvet az Insomnia Kiadónak! Végül csak sikerült megsiratnia...

Ez a te regényed, ha:
  • szereted a túlfűtött erotikát
  • szívesen kacagnál egy jót
  • nem riadsz vissza a szabad szájú szövegeléstől
  • szereted a romantikus történeteket
  • szívesen olvasol könyvsorozatokat
Tanácsok íróknak, avagy mit tanulhatsz ebből a regényből:

Mindössze egyetlen tanács van, ami eszembe jut erről a sorozatról. Audrey Carlan megmutatta, hogy lehet még fantáziadús erotikus regényt írni. Törekedj te is erre! Rakj bele valamit, amit még nem látott a világ, ami belőled fakad, ami te magad vagy. Baromi nehéz lesz, de attól mindig törekedj rá.

Kapcsolódó linkek: Jennifer Probst - Keresd mindörökké; Audrey Carlan - Calendar Girl; Gena Showalter - Éjsötét szenvedély; Audrey Carlan - Calendar Girl - Április - Május - Június; Audrey Carlan - Calendar Girl - Július - Augusztus - Szeptember;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése