2017. december 8., péntek

Könyvet karácsonyra! II. rész - Twister Media


Folytatódik a Könyvet karácsonyra bejegyzés sorozat, ahol most a Twister Media kiadó ajánlatát hoztam el nektek. Tekintsétek hát meg a TOP 5 könyvet, ami akár a karácsonyfa alá is kerülhet. Köztük van az én kedvencem is, amiről bejegyzés is született itt, a blogon. A kapcsolódó linkek között megtaláljátok!

Könyvet karácsonyra! II. rész - A Twister Media kiadó ajánlásával

Forrás: Twister Media

Anne Bishop - Vörös betűkkel

"Meggie Corbyn cassandra sangue, vagyis vérpróféta, azaz ha a bőrén vágás nyomán kiserken a vér, látja a jövőt. Meggie ezt a különleges képességét inkább átoknak, mint áldásnak tekinti. Meg nem szabad ember. Tartógazdája rabszolgaságban őrzi, hogy csak ő szerezhessen tudomást látomásairól. Meggie azonban megszökik és az egyetlen biztonságos hely, ahol elrejtőzhet, a Lakeside Udvar nevű üzleti negyed, amit a Mások működtetnek. 

Az alakváltó Simon Wolfgard vonakodik felvenni az Emberi összekötő állásra jelentkező idegent. Egyrészt azért, mert úgy érzi, hogy valami titkot rejteget, másrészt azért, mert nincs emberi prédaszaga. Ám egy erősebb ösztön arra készteti, hogy mégis alkalmazza Meggie-t. Amikor megtudja róla az igazat, és azt is, hogy a kormányhatóság körözi, Simonnak el kell döntenie, vajon megéri-e, hogy bekövetkezzen az emberek és a Mások között szinte elkerülhetetlen harc."

Olyan embert ajándékozz meg vele, aki szereti a fantasy és a romantika keveredését, továbbá az izgalmakat és a titkokat. Én nagyon megszerettem ezt a történetet, és azóta is a folytatásra várok. Imádnivaló regény!

Forrás: Twister Media

Amy Harmon - Arctalan szerelem

"Az Arctalan szerelem egy kisváros története, ahonnan öt fiatalember indul el a háborúba, de közülük csak egy tér vissza.
Az Arctalan szerelem a gyász története: a közös gyászé, az egyéni gyászé, a szépség, az élet és az önazonosság elvesztése fölötti gyászé.
Az Arctalan szerelem egy lány szerelmének a története, amit egy megtört fiú iránt érez, és egy sebesült harcosé, akit ez az érzés egy hétköznapi lányhoz fűz.
Az Arctalan szerelem a vigasztaló barátság története, a rendkívüli hősiességé, és egy olyan, modern A szépség és a szörnyeteg-mese, amely megmutatja, hogy mindannyiunkban megtalálható egy kicsi a szépségből, és egy kicsi a szörnyetegből is."

Egy olyan szerettedet lepd meg ezzel a regénnyel, aki nem fél a könnyektől, aki szereti a szerelmes történeteket és a mély érzéseket, illetve aki értékeli, ha egy könyvnek valódi mondanivalója van. Emberi érzések, család, barátok, veszteség és könnyek egyetlen borító mögött.
Forrás: Twister Media

Ian Tregillis - Géplélek

"A korai huszadik század Európájában a kálvinista Hollandia az uralkodó hatalom, köszönhetően egy németalföldi matematikusnak, aki a tizenhetedik században forradalmi (és mágikus) ötletével felborította a kontinens hatalmi egyensúlyát. Mechanikus katonákat alkotott, amelyek mindenben engedelmeskednek mestereiknek. E fáradhatatlan harcosoknak köszönhetően az 1900-as évek elején már nincs olyan hatalom, ami ellen tudott volna állni a holland csapatoknak, kivéve egy apró, ma is harcoló frakciót, a francia katolikusokét, akik az újvilágba kellett, hogy áttegyék a székhelyüket. 

A történet egyik főszereplője Jax, a mechanikus szolga, aki teremtői parancsait teljesíti, miközben felébred benne a szabadság utáni vágy. A regény másik fő alakja a francia kémfőnök Berenice Charlotte, akit olthatatlan bosszúvágy hajt a hollandok ellenében. E két karakter sorsa egy sok titokkal terhelt, érdekes és csavarokkal teli történetben és egy rendkívüli arányérzékkel és ötletességgel felépített világban fonódik össze."

A Géplélek szintén egy erős mondanivalóval felruházott regény, amely a múltba repít minket vissza. Tökéletes ajándék lehet férfiaknak, hiszen a hatalom, a bosszú és a harc kel életre a sorok között. Ha már George R. R. Martin is "őstehetség"-ként jellemezte a könyvet és az írót, akkor talán nem is kell tovább keresned a megfelelő ajándékot.
Forrás: Twister Media
S.J. Kincaid - A kárhozott

"A kárhozott könyörtelen. A kárhozott legyőzhetetlen. A kárhozottnak egyetlen feladata van: hogy öljön azért a személyért, akiért létrehozták. 

Nemezist arra teremtették, hogy egy galaktikus szenátor leányát, Sidoniát védelmezze. Egymás mellett nőttek fel, de semmilyen értelemben nem testvérei egymásnak. Nemezis boldogan adná az életét Sidoniáért, és ezt is várják tőle. Ölne is érte, annyi életet oltana ki a védelmében, amennyi csak szükséges. 

Amikor az őrült császár értesül arról, hogy Sidonia atyja felkelést szított ellene, a szenátor leányát a Galaktikus Udvarba rendeli. Túszként kell szolgálnia az apja ellen. Nemezis csak egy módon óvhatja meg Sidoniát: ha Sidoniává válik.

Nemezis, a gyilkológép magát Sidoniának álcázva elutazik a császári udvarba, ahol korrupt politikusok és kétszínű szenátorok gyermekeinek körében kell eljátszania a szerepét. A viperafészek minden zuga újabb veszélyt rejt, de Nemezis nem vetheti be ellenük valódi képességeit: mindent kockára tenne azzal, ha leleplezné a titkát."

Már a fülszöveget olvasva is teljesen nyilvánvaló, hogy nem egy könnyed történettel állunk szemben: izgalom fűszerezi meg a sorokat. Ez után a pár mondat után is megannyi kérdés fogalmazódik meg a fejekben. Mindenképp valaki olyannak add, aki a különleges történetek megszállottja.

OLVASS BELE az izgalom fűszerezte regénybe >>

RENDELD MEG az izgalom fűszerezte regényt >>

MOLY adatlap >>

Forrás: Twister Media


Soman Chainani - Jótett helyébe 

"Sophie és Agatha a múlttal és a jelennel egyszerre csatázik azért, hogy történetüknek tökéletes vége lehessen. 

 Az egykori legjobb barátnők – most ellenségek – azt hitték, történetük véget ért, amikor útjaik szétváltak. Agatha visszakerült Gavaldon városába Tedrosszal, míg Sophie az iskolában maradt a szép fiatalemberrel, aki egykor az Iskolamester volt.

Ám ahogy berendezkednek új életükben, történetük elkezdi újraírni magát… és nem csak az ő történetük. A két lány távol van egymástól, közben a Gonosz átvette az uralmat, és a múlt galádjai erős bosszúvággyal élednek fel. Nemcsak második esélyt akarnak meséiknek, hanem át akarják formálni a Jó és Rossz régi világát egy olyan új uralommá, amelynek királynője Sophie. A Gonosz halálos hatalomátvételének útjában csak Agatha és Tedros áll, akik azt akarják, hogy végre tényleg boldogan éljenek, míg meg nem halnak."

Noha ez a Jók és Rosszak Iskolájának harmadik része, érdemes felkeresned a korábbi köteteket is, hiszen ez a gyermek-és ifjúsági regény kategóriába tartozó történet a fiatalabb korosztály kedvencévé válhat. Ha van egy ifjú könyvmoly a családban, akkor szerezz még több információt a sorozat korábbi köteteiről. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése