2017. december 6., szerda

Könyvet karácsonyra! I. rész – 21. Század Kiadó


A karácsonyban a várakozás és maga az ünnep is igazán csodálatos. A meglepetés, amit akkor érzel, amikor kinyitod az ajándékod, földöntúli. Főleg, ha a szíved vágyát rejtette a csomag. Én mindig nagy gondot fordítok az ajándék kiválasztására vagy elkészítésére, hogy olyan meglepetést kaphassanak a szeretteim, aminek tényleg örülnek. Noha azzal a rokonunkkal, barátunkkal vagy családtagunkkal járunk a legjobban, aki könyvmoly, akkor is nehéz a több ezer könyvből kiválasztani, melyiknek örülne a legjobbam. Ezért született meg ez a bejegyzés sorozat. Összegyűjtöttem neked a TOP 5 könyvet – a különböző kiadók ajánlásával. Lássuk, milyen ajándékokkal készül az olvasóknak a 21. Század Kiadó, és mely könyveket ajánlja.

Ajándék notesz, ajándék párnahuzat és egyedi könyvjelzők várják azokat az olvasókat, akik a meghatározott érték fölött vásárolnak a kiadó webshopjában. A legjobb, hogy minden egyes megrendelt könyv mellé, ajándékba kapunk egy-egy könyvjelzőt. A részleteket ezen a linken éred el.

Könyvet, karácsonyra! I. rész – A 21. Század Kiadó ajánlásával

Forrás: 21. Század Kiadó

Rose Tremain - A Gustav-szonáta

"Egy nem mindennapi gyerekkori barátság lélegzetelállító története, amely kiállja az idő próbáját.

Gustav Perle egy svájci kisvárosban nő fel, ahol a II. világháború szörnyűségeiből csak halk visszhang jut el. Egyedüli gyerekként nevelkedik imádott édesanyjával, Emilie-vel, aki meglehetően mogorván bánik vele. Összebarátkozik egy vele egykorú tehetséges és jó eszű zsidó fiúval Anton Zweibellel, az ígéretes zongoristapalántával.

A regény Gustav családjának történetét követi nyomon, feltárja az anya antiszemitizmusának gyökereit, amelynek kihatása lesz fia és legkedvesebb barátjának életére is. Visszatekintés a háborús évekre és egy lelkiismereti ügy kellemetlen következményeire, és előre nézés két életútra, két karrierre; egy szállodatulajdonoséra és egy zongoraművészére.

A Gustav-szonáta a barátságról szól: a szenvedélyes szeretetről, az eltávolodásról és a küzdelemről. Erőteljes és mélyen megindító mű az egyik legnagyobb kortárs regényíró tollából."

Tökéletes ajándék annak, aki szereti a megindító történeteket és a mély érzéseket. A karácsony pont az az időszak, maikor nem árt egy kicsit elgondolkodni, számot vetni, és meglátni, mi a fontos az életben.

OLVASS BELE a sikerkönyvbe >>

RENDELD MEG a sikerkönyvet >>

MOLY adatlap >>


Forrás: 21. Század Kiadó

Sarah Perry - Az essexi kígyó

"1893, London. Amikor Cora Seaborne és Francis nevű fia megérkezik Essexbe, ott az a szóbeszéd járja, hogy az egykor a lápvidéken garázdálkodó s emberéleteket követelő mitikus szörny, az essexi Kígyó újra feltűnt Aldwinter egyházközségének partjainál. Lelkes természetbúvárként Corát tűzbe hozza a hír, hisz talán egy eleddig ismeretlen állatfaj példányáról van szó. A lény nyomait követve ismerkedik meg Aldwinter papjával, William Ransome-mal, akivel ellentmondásos érzelmeket táplálnak egymás iránt, míg végül a legváratlanabb módon alakítják át a másik életét.

Az essexi kígyó című könyvet számos irodalmi díjra jelölték, megjelenése óta több mint egy éve az eladási listák elején szerepel a könyv az Egyesült Királyságban."

Tökéletes ajándék annak, aki szereti a tüzes izgalmakat és a múltban játszódó történeteket. Ez a könyv egy nem mindennapi sztorit mesél el, úgyhogy egy számodra különleges embert lepj meg vele.

RENDELD MEG a számos irodalmi díjra jelölt regényt >>

MOLY adatlap >>

Forrás: 21. Század Kiadó


Dorothea Benton Frank - Karácsony receptre

"Theodora, a fürge és eleven eszű matróna, bosszúsan tapasztalja, hogy családja elviselhetetlen agyatlanok gyülekezetévé vált. Amikor az ünnepekre végre összetereli az egész civakodó bagázst, sóvárogva gondol gyerekkora szertelen és meghitt karácsonyaira. Mennyire hiányzik az otthon sütött-főzött finomságok alatt roskadozó asztal, a pazarlón hóbortos díszítések, a kandalló melletti csodálatos beszélgetések nagyanyja szeretett házvezetőnőjével és bizalmasával, Pearllel. Hova lett mára a szeretet, az öröm…és a békesség?

De Theodora elhatározza, hogy megismerteti családjával a varázslatos karácsonyt…

Mert van valaki, aki ismeri Theodora vágyait, és teli zsebbel, szívében a dél-karolinai partvidék egykori rabszolgáinak varázslatával és annyi józansággal érkezik hozzá, ami elég, hogy a karácsonyt olyan csodává varázsolja, amilyennek lennie kell.

Mindeközben csodálatos recepteket ismerhetünk meg, hiszen a regény a gasztro-irodalom remeke."

Na, ez aztán nem semmi! Tökéletes ajándék egy konyhatündérnek, vagy annak a szerettednek, aki szívesen gondolkodik az élet nagy dolgairól, mint a szeretet, az öröm, a békesség, a varázslat és az ünnepek.

RENDELD MEG a gasztro-irodalom remekét >>

MOLY adatlap >>

Forrás: 21. Század Kiadó
Tasmina Perry - A lánykérés

"1958. A tizennyolc éves Georgia Hamiltont Londonba küldik a társaságba bevezetendő ifjú hölgyek, az "első bálozók" szezonjára, ám a független szellemű lány, akinek titkos álma, hogy író legyen, egyáltalán nem óhajt részt venni a férjfogási versenyben. Amikor azonban bekövetkezik egy tragédia, Georgia sorsa megpecsételődik.

2012. A szerelméhez siető Amy Carrell azt reméli, hogy a mai este megváltoztatja a sorsát. Így is történik – csak nem egészen úgy, ahogyan képzelte. A lesújtott lány mindenáron el akar szabadulni Londonból, ezért egy újsághirdetésre válaszolva elvállalja az útitárs szerepét egy rejtélyes idegen hölgy mellett, aki Manhattanbe akar utazni. Nem is sejti, hogy útközben felfed egy szerelmi történetet, amely ötven éve vár arra, hogy elmeséljék – és megnyit egy szívet, amely arra vár, hogy ismét életre kelhessen..."

Már a fülszöveget olvasva is végigszalad az ember hátán a hideg. Valaki olyat lepj meg ezzel a regénnyel, aki szereti a különleges szerelmi történeteket, és szívesen pillant be a múlt sötétjébe veszett világba. Igazi kincs ez a karácsonyi várakozás idején.

RENDELD MEG ezt az elbűvölő mesét a második esélyről >>

MOLY adatlap >>

Forrás: 21. Század Kiadó

Colson Whitehead - A föld alatti vasút

"Cora rabszolga egy georgiai ültetvényen, az élete maga a pokol – és talán senkinek sem annyira, mint neki. Anyja ugyanis magára hagyta a fiatal lányt, ráadásul barátai sincsenek, hiszen a rabszolgákat nem csupán az ültetvényesek sanyargatják, de azok is gyötrik egymást, kegyetlenül, brutálisan. Cora végül arra jut magában, hogy nincs más lehetősége, mint a szökés. Amikor először hall a föld alatti vasútról, erről a rabszolgák északra menekítésével foglalkozó titkos szervezetről, elhatározza, hogy bármi történjék is, útnak indul. Azt azonban nem is sejti, milyen hosszú és gyötrelmes lesz ez az út… 

Colson Whitehead fordulatos, megindító regénye, A föld alatti vasút (The Underground Railroad) az 1800-as évek Amerikájába viszi az olvasót, ahol rabszolgatartók és abolicionisták feszülnek egymásnak szóval és tettel, s ahol a szökött rabszolgák és segítőik büntetése kínhalál – a feketék élete ugyanis sokak szemében nem annyira értékes, mint fehér embertársaiké. A kötet az elmúlt év talán legnagyobb irodalmi szenzációja és egyik leghangosabb köny​v​sikere volt, melyből a hírek szerint az Oscar-díjas Holdfény című film rendezője, Barry Jenkins készül sorozatot forgatni."

Mindenképp olyan embernek ajándékozd, aki nem riad vissza a szenvedéstől, a kemény témáktól és a megdöbbentő igazságoktól. Valaki olyat válassz, aki szívesen pillant bele abba a világba, amely fölött ott lebeg a kegyetlenkedés árnya.

RENDELD MEG az elmúlt év egyik legnagyobb irodalmi szenzációját >>

OLVASS BELE az elmúlt év egyik legnagyobb irodalmi szenzációjába >>

MOLY adatlap >>

Kapcsolódó linkek: Kordos Szabolcs: Luxushotel, Hungary; Paula Hawkins: A lány a vonatonP. D. James: Az ​ember gyermeke, Sarah Pinborough: Ne higgy a szemének; Paula Hawkins: A víz mélyén; Pamela Meyer: Verj át, ha tudsz; Jane Corry: A férjem felesége; Rena Olsen: Egy szót se szólj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése