2017. október 5., csütörtök

Vintage menedék könyvmolyoknak és íróknak

Forrás: Jeanne Connolly - Vintage Renewal

Imádom a vintage stílust. Ha ránézek egy berendezési tárgyra, egy fotelra, egy szekrényre, amely ennek a stílusnak a jegyeit hordozza magában, megnyugszom. Álmaim könyvmoly lakja az első polctól az utolsó függönyig vintage: csipke, izgalmas minták, letisztultság és csodás festmények. Vajon egyszer tényleg magaménak tudhatom ezt a vágyálmot?

Addig, amíg csak a képzeletemben él a könyvmoly lak és az író sarok, az egyik kedves ismerősöm képeiben gyönyörködöm. Rájuk pillantok, és elképzelem, ahogy benyitok a hálószobámba, és letelepszem a csodás kanapéra, amit az ő fantáziája hívott életre. Mert Jeanne Connolly munkái nemcsak egyediek, hanem különlegesek is.

Forrás: Jeanne Connolly - Vintage Renewal

Szinte látom lelki szemeim előtt, ahogy leheveredek a kanapéra, felteszem a lábam a karfára, bekuckózok a puha plédembe, és belemerülök a kedvenc könyvembe. Néha kinézek az ablakon, figyelem, ahogy az esőcseppek végigfolynak rajta, majd belekortyolok a forró csokoládémba, mert az az esős napokon jár. 

Forrás: Jeanne Connolly - Vintage Renewal

A másik kedvencem ez a kis olvasó sarok, egy kis kuckó, ahol elmerenghetsz a kedvenc könyved fölött. Ha épp írni támad kedved, akkor csak az öledbe veszed laptopot, és a mögötted függő képekből még inspirációt is meríthetsz. Te milyen fotókat tennél ki? Én biztosan kiragasztanám a festményt, amit még Barcelónában vettem, készítenék Rómáról egy képet, ami szintén a kedvenc városaim egyike. Aztán keretbe tennék egy idézetet is, amire ha ránézek, azonnal megtölti a szívemet a szeretet az írás iránt.

"But when people say, Did you always want to be a writer?, I have to say no! I always was a writer."

Ó, és semmiképp sem hagynám ki a kedvenc íróm portréját sem, aki nem más, mint Stephen King. Akik ismernek, ezt már tudják! :) Ó, és persze kitenném az első könyvem borítóját is, hiszen azzal kezdődött minden. Az volt az első lépés, életem legnagyobb lépése. Szóval, ha ránézek Jeanne képeire, egy lehetőséget látok, egy álmot, amit megvalósíthatok. 

So, I thank you, Jeanne. I like your style, your decor. You are amazing, your fantasy is amazing. I'm glad to meet you. :)

Te milyen fotókat tennél ki a saját olvasó vagy író sarkod falára? Várom a hozzászólásokat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése