2017. október 22., vasárnap

Nicholas Sparks Budapesten - Beszámoló

Forrás: Nicholas Sparks
Hatalmas élményben volt részem október 18-án szerdán az Uránia Filmszínházban. 

Amikor megláttam, hogy Nicholas Sparks Budapestre látogat, azonnal regisztráltam az eseményre, pedig nem olyan régen kezdtem el érdeklődni az író művei iránt. Bevallom töredelmesen, nem is egy regény volt, ami kiváltotta a rajongást, hanem egy könyvadaptáció.Nem tudtam, mire számíthatok, de végig mosolyogva bámultam ki a busz ablakán Budapest felé utazva. Korábban  már jó egy órával hamarabb  ott voltunk, és megrökönyödve láttuk, hogy mennyi ember szeretne találkozni az íróval. Nekem ez igazi szenvedés volt, mert én kifejezetten nem bírom a tömeget és az embereket, de úgy gondoltam, hogy ez a találkozó bármit megér. Úgyhogy hősiesen kiálltam a tömeg próbáját, és jelentem túléltem.

Az egy órás beszélgetés háziasszonya Csisztu Zsuzsa volt, aki baráti hangon, nevetgélve csevegett az íróval. Természetesen a beszélgetés angolul folyt, de aki igényt tartott rá, beszerezhetett egy fejhallgatót, amin keresztül fordították az egész diskurzust. Az est asszonya elmondta azt is, hogy Nicholas szerint Brazíliában hatalmas sikoly és taps fogadta. Zsuzsa  elmondása szerint  azt reflektálta rá, hogy azért ez nálunk annyira nem divat. Így szerintem őt is és az írót is meglepte, hogy mekkora hangzavart csaptunk, amikor megjelent a színpadon.


Nicholas Sparks  elmondása szerint  nem számított arra, hogy mekkora sikerszerző lesz belőle. Azt mondta, hogy valószínűleg azért szeretik ennyien a műveit, mert valódi emberi érzésekről és problémákról szólnak. Figyelem, írók! Ezt érdemes észbe vésni!

Aztán jött a dedikálás, ahol annyian álltak sorba, amennyi embert én még nem láttam. Azt hittem, sosem érünk oda az asztalhoz. Mindenki izgatottan toporgott, csevegett és ágaskodott, hogy mikor kerül már sorra. Természetesen könyvvásárlási lehetőség is volt, ahol nemcsak a magyar, hanem az angol műveket is meg lehetett venni. Én egy már korábban beszerzett regénnyel érkeztem, aminek igazi története van. Mármint annak, ahogyan hozzám került.

Említettem, hogy egy könyvadaptáció által szerettem bele az író munkásságába. Nos, ez a film a Menedék volt. Azóta láttam magyarul és angolul is, de két kezemen nem tudnám megszámolni az alkalmat. Aztán rengetegszer terveztem, hogy megveszem a könyvet is, és végül megkaptam névnapomra. Vagyis névnapom után egy héttel, mert az első rendelés elveszett a nem mondom ki melyik webshop éterében. Szóval hosszú és körülményes volt az út, de végül megérkezett a könyv, ami egyszerűen imádnivaló. És most már egy okkal több, hogy nagy becsben tartsam:


Úgy gondolom, ezzel a találkozóval  ami ráadásul regisztrációhoz kötött, ám ingyenes volt  nagy ajándékot kaptunk a General Press kiadótól, amiért szerintem nemcsak én, hanem minden kedves rajongó nagyon hálás. Szóval köszönjük, szerettük, imádtuk és teljesen le voltunk nyűgözve!


Sok puszi,
Bettina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése