2017. június 14., szerda

Jane Corry: A férjem felesége


Adott egy kislány és adott egy fiatal ügyvéd. Mi lesz közöttük a kapcsolat? Kezdetben még csak nem is sejted, aztán elkezded kapiskálni, amikor pedig közvetlenül a szemed elé tárul, teljesen megdöbbensz. Egy kislány, egy fiatal ügyvéd és a sors fintora.


Történet a könyv hátuljáról

"Mi van, ha az egész életed hazugságra épült? 
Amikor Lily, a fiatal ügyvéd férjhez megy Edhez, elhatározza, hogy elölről kezd mindent, a múlt titkait pedig maga mögött hagyja. 
De amikor első ügyébe belekezd, valahogy furcsa vonzódást érez ügyfeléhez. A férfihoz, akit gyilkossággal vádolnak. A férfihoz, akiért hamarosan mindent kockára tesz majd… 
De valóban ártatlan?
És ki ő, hogy megítélje?"

Máris egy csomó megválaszolatlan kérdéssel találtam szembe magamat, és akkor még ki se nyitottam a könyvet. Én személy szerint imádom a kérdéseket, azt, amikor az írónő a képedbe dörgöli, hogy "na ezen gondolkozzál el kisanyám". Szerintem a kérdések és a titkok teszik izgalmassá a történetet, ezért szerettem meg annyira a horror, thriller, pszichológiai thriller műfajt.

Szóval a történetet két szereplő szemszögéből látjuk, az egyik egy kislány, a másik pedig egy pályája és házassága elején lévő, fiatal ügyvédnő. Már a kezdet kezdetén kibukik, hogy bizony ebben a friss házasságban valami nincs rendjén, amit egyébként a borítón szereplő néhány beszédes szóból sejthettünk is.

Az első néhány oldal olvasása közben el sem tudtam képzelni, merre halad a történet. Sajnáltam a kislányt, akit kiközösítettek és állandóan csúfoltak, ám volt egyfajta ellenszenv is felé, amit nem tudtam hova tenni. Azt gondoltam, hogy a gyerekek leleményesek, na de ennyire? Ugyanakkor érdekes volt egy kislány gondolatait és érzéseit olvasni, valamint megtapasztalni, hogyan szemléli a világot gyerekfejjel.

Míg ő próbált boldogulni az iskolában, küzdeni a másságával, a fiatal ügyvédnő nyögött a házassága terhe alatt, és az sem hagyta nyugodni, hogy a múltban bizony csúnya dolgokat követett el. Tudniillik egy pszichológiai thrillerben mindig vannak múltból otthagyott csontvázak a szekrényben, különben nem is lenne olyan érdekes a sztori.

A múlt kísértetei néha ellebegtek ugyan előttem, de csak az utolsó oldalakon derül ki, mit is tett Lily, ami egész életében kínozta őt. Noha bizonyos általános utalások vannak a történetben - nem csak Lily titkára vonatkozóan-, mégis elsiklottam felettük, mert csak az járt a fejemben, hogy oké, de ki a gyilkos?

Először a szerelem. Azután a házasság. Végül a gyilkosság.

Ajánlom azoknak a könyvmolyoknak, akik szeretik pszichológiai thrillereket, azoknak a feleségeknek, akik friss házasságban élnek, mert hát miért is ne rettentsük el őket egy kicsit :), illetve azoknak is, akik szívesen elvesznének a bűnügyek és a jog világában. Kiváló nyári olvasmány, és tuti feldobja az unalomig átstrandolt, meg átnapozott napokat.


Köszönöm a regényt a 21. század kiadónak!


Tanácsok íróknak, avagy mit tanulhatsz ebből a regényből:
  • hogyan kell megőrizni a titkot a regény elejétől egészen a végéig
  • hogyan kell szépen, folyamatosan felépíteni egy történetet
  • hogyan spékeld meg a sztorit egy kis joggal, hogy az tényleg hiteles legyen
  • hogyan csapj be mindenkit magad körül

"Ez a gond a hazugságokkal. Kicsiben kezdődnek, aztán megsokasodnak, és a legártatlanabb füllentéseknek is óriási súlyuk lesz."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése