2016. december 9., péntek

Varenna - ahol az ihlet megszületett


November közepén Milánóba utaztam az anyukámmal, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk egy nehéz év után. Mindenképp szerettem volna elvinni egy különleges helyre, így egy komplett, aktív utazást dobtam össze. Így hozta a sors, hogy eljutottam Varenna városába.
Varenna a Comói-tó partján fekszik az Alpok hegyei között. Ez már első olvasatra is beindítja a fantáziát, hát még, ha meglátjátok a képeket... :)

Nekem az egész város a nyugalom szigete volt. Ott éreztem azt, hogy na ide el tudnék jönni akár hónapokra is, hogy pihenjek, kikapcsolódjak, olvassak és írjak. A szűk, macskaköves utakat járva, miközben távolban csillog a tó vize, mögötte pedig a havas hegycsúcsok mosolyognak le rám, nagyon erős volt a késztetés. Megfogadtam, hogy ide még visszatérek, és akkor nem csak egy napra.

A tóparton ülve egy pillanat alatt rám talált az ihlet. Egy másodperc volt csupán, és a fejembe villant a legújabb történetem befejezése. Már túljutottam a felén is, amikor annyira megakadtam, hogy semmi nem volt jó. Néha hozzáírtam néhány oldalt, de ki is töröltem, de volt, hogy csak ültem felette. Máskor magamra akartam erőltetni az írást, de csak nem akart összejönni. Ez az élmény kellett hozzá, hogy végül tisztán lássam a befejezésemet. Bár azóta is megírásra vár a sok munka miatt, de már tudom, hogyan alakul majd a szereplőim sorsa.

Egy korábbi bejegyzésemben arról írtam, milyen jótékony hatásai vannak az utazásnak az írásban. Abban a néhány napban megtapasztaltam mindet. Ezért jó egy kis környezet változás. Amikor futni jártam annak a falunak a határába, ahol élek, már akkor is sokkal több ötlettel tértem haza. Tehát, ha nem tudsz egy külföldi utazást kivitelezni, akár egy könnyed séta is előre vihet.

Én azt vallom, és azt is tapasztaltam, hogy a természet, legyél bárhol, megnyitja a kaput az ihletnek. Mindig akkor jöttek a legjobb ötletek, amikor sétáltam, utaztam, túráztam vagy buszozás közben. Legyen ez a mai tanács, és most megosztanám veletek, milyen gyönyörű város Varenna. Valamint az ünnepekre való tekintettel a bejegyzés végén egy hírrel is készülök. :)
És a meglepetés hír: több bejegyzésemben is emlegettem már a történeteimet, de még egyet sem osztottam meg veletek. Nos, úgy döntöttem, hogy a legújabb krimimnek az előszavát közzé teszem az oldalon. Legyen ez egy kis ízelítő, és akit érdekel a folytatás, az jelezheti kommentben. 

Tehát holnap érkezik a harmadik történetem előszava. Remélem elnyeri majd a tetszéseteket. :) Ne felejtsetek el feliratkozni, valamint lájkolni a Facebook oldalt.

Ui.: ha valaki ismer hozzáértő grafikust, akkor kommentben azt is jelezzétek ^^ Köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése