2015. december 17., csütörtök

Megoldhatatlan vagy annak tünik?A közelmúltban részem volt egy "végetérazéletem" élményben, ami rádöbbentett arra, hogy bizony valamit rosszul csinálok. Neked is volt már hasonló tapasztalatod?

Szokták mondani, hogy minden rosszban van valami jó, és ettől én képes vagyok  a falra mászni. Egy összetörés kellett hozzá, hogy megtanuljam, a mondás nem csak egy klisé, hanem tényleg igaz.

Olykor nem vagyunk képesek meglátni a helyzet előnyét, de nekem sikerült. Természetesen nem egyedül világosodtam meg, szükség volt egy külső segítségre.
Ez a bejegyzés azért íródott, hogy megoszthassam a tapasztalataimat. Sokan megyünk keresztül szörnyű helyzeteken, de ha egy kicsit figyelnénk egymásra, azokra a dolgokra, amiket a másik már átélt, akkor nem esnénk ugyanabba a hibába.
Nyisd ki a szemed, légy körültekintő, és láss a dolgok mögé!

1. tanulság
Az ember egy lusta teremtmény. Tudjuk, sőt lehet tapasztaltuk is már, ha valami tönkremegy,egyszerűbb eldobni, mint megjavítani. Ilyen mentalitással akarunk boldogok és kiegyensúlyozottak lenni? Tényleg...?
Nem olyan rég, valaki azt mondta nekem, hogy a problémáinkat nem tudjuk helyrehozni, ezért inkább váljanak szét az útjaink. Elhatároztam, hogy megmutatom neki, téved.
A gondokat igenis helyre lehet hozni, de az fáradtságos munka, idő és megalkuvás. Ezért nem megy az embereknek... Sokszor magával vonja a gondolkodásuk megváltoztatását is, amit megint élből elvetnek. Én azt mondom, ha nem akar boldog lenni, akkor ne legyen.
Ha valami fontos, és megéri érte harcolni, akkor képesek vagyunk a kompromisszumra.

2. tanulság
Nem figyelünk egymásra. Semmibe vesszük a másik igényeit. Csak magunkkal törődünk. Egy problémát nem lehet úgy megoldani, ha csak a saját igazunkat, sérelmeinket ismételgetjük. Ideje visszafogni az indulatokat, az egót és elkezdeni a másikra is figyelni.

3. tanulság
Ha nem akarod igazán, semmi nem fog megváltozni! Ha csak várod, hogy változzanak a dolgok, de nem teszel érte és valójában nem is akarod igazán, akkor nem fogsz tudni túllendülni a problémákon.


4. tanulság
Meg kell tanulnod kiegyezni önmagaddal! Ha úgy gondolod, hogy nem vagy szerethető, akkor hogy várod el, hogy szeressenek? Ha úgy gondolod, hogy nem érdemelsz megbocsájtást, akkor hogyan várod el, hogy megbocsássanak?

"You are good enough, smart enough, beautiful enough, and strong enough. Believe it and never let insecurity run your life."

5. tanulság
Beszélgetés! 
"A TE hibád!", "TE rontottad el!", "De TE is mindig..." mondatok nélkül. Úgy nem lehet semmit megoldani, ha állandóan a másikat alázzuk. Mond inkább azt, hogy "NEKEM ez rosszul esett.", "Elszomorít, amikor így viselkedsz...". 

6. tanulság
A saját dolgaidat, csak te ismerheted. Ne hallgass másra! PONTOSABBAN: Ne hallgass olyanra, aki a saját nézetét próbálja RÁD ERŐSZAKOLNI! Az soha nem vezet jóhoz! Hallgasd meg a tanácsokat, a nézeteket, de amikor döntesz, akkor az a saját szívedből és megfontolásodból jöjjön!

7. tanulság
Ne panaszkodj! Felejtsd el a "nem sikerül", "nem jön össze" dolgokat! Csak a jóra koncentrálj!

8. tanulság
"Már megint...". Ha valami rossz történik veled, és rögtön az jut eszedbe, hogy "már megint ez tötéik velem", akkor ideje lenne figyelned végre a jelekre! Azért ismétlődik a rossz, mert nem tanulsz belőle, vagy egyszerűen bevonzod.
Amikor elkezdtem az egyetemet állandóan rossz dolgok történtek velem. Mindig csak panaszkodtam. A barátnőm azt tanácsolta, hogy nézzem inkább a jó dolgokat, és azokat osszam meg. Még akkor is, ha húsz rosszra jut egy jó, mert ha állandóan a rosszra koncentrálok, akkor belesüppedek ebbe az állapotba. És igaza lett! Elkezdtem figyelni a pozitív pillanatokra, és napok alatt megváltoztak a dolgok.9. tanulság
A változni, változtatni, átformálni a gondolataidat, egyszerűbb, mint hinnéd! Elhatározás és akarat kérdése!
"Everything is going to be ok in the end. If it's not ok, it's not the end."

Ha segítségre vágysz, rengeteg jó önsegítő könyv van már a piacon. Felsorolok most neked néhányat, ami tényleg segít! Nekem ezek váltak be, lehet neked nem ők lesznek az igaziak, de elindíthatnak egy úton.

Louise L. Hay - Az erő benned van
Louise L. Hay - Éld az életed
L. Stipkovits Erika - Közelebb egymáshoz - 11 tévhit a párkapcsolatról
Gary Chapman - Az öt szeretetnyelv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése