2015. november 13., péntek

Amikor kinyílik a világ


Manapság annyira bele vagyunk merülve a telefonjainkba, hogy sokszor nem tudjuk mi is zajlik körülöttünk. Sokan próbálunk minél inkább elzárkózni a világtól, ami sokszor nem a legrosszabb dolgok, tekintve, hogy sok negatív dolog vesz minket körül. De vajon mi történik akkor, ha eltesszük a telefont, vagy kivesszük a fülünkből a fülhallgatót?

Először is leszögezem, hogy ez a bejegyzés nem arról az unalmas témáról fog szólni, hogy a telefonok zombivá teszik a társadalmat, mert ez még számomra is unalmas, pedig én nem vagyok a rabja. Képes vagyok úgy lemenni a boltba, hogy nem viszem magammal, vagy elmenni vásárolni, ebédelni, egy barátnőmhöz, és még csak nem is hiányzik!

Inkább arról szeretnék most írni, hogy a sok rossz mellett, mennyi jó dolgot is láthatunk, ha nyitottak vagyunk a világra. Mert ha ezt megtesszük, a világ is nyitni fog felénk!
De hogyan is lehet ezt értelmezni? 
Először is, ha figyelsz az utcákon, a buszon, vagy a metrón nem egyszerű embereket láthatsz, hétköznapi tevékenység közben, hanem egy csodát!

Amikor kinyitod a szemed, hirtelen minden impulzus sokkal intenzívebb lesz, és sokkal több dolgod tudsz befogadni, mint ha csak nézel, de valójában nem is látsz. Velem is ez történt! Kinyitottam a szemem! És hogy mit láttam?

Amikor látsz egy öreg bácsit és egy öreg nénit, amint sétálnak a metrólejáró felé. A bácsi átveszi a nénitől a táskát, hogy meg tudja fogni a kezét. Öreg ujjaik egymásba fonódnak, és így sétálnak tovább. Csoda!

Amikor lenézel a buszról, és meglátod, hogy melletted a kocsiban egy pár ül. Egymásra mosolyognak a piros lámpánál, majd a férfi végigsimít a nő arcán, és megfogja a kezét.

Amikor ülsz a metrón, és meglátod, hogy felszáll egy kisgyermekes anyuka. Már éppen felpattannál, amikor melletted egy hölgy megelőz, és azt mondja, hogy foglaljanak helyet.

Ha kinyitod a szemed, meglátod azt a rengeteg kedvességet, amit az emberek közvetítenek egymás felé. Annyira elfajultunk, hogy sokszor már észre sem veszünk egy kedves gesztust, és nem hogy megköszönni nem köszönjük meg, de még csak fel sem fogjuk ésszel, hogy mi is akart ez lenni.

Ha kedvességgel fordulsz a világ felé, a világ is kedvességet fog adni!
Tapasztalatból tanultam meg, hogy ez tényleg így van! A vonzás törvénye tényleg ilyen egyszerű lenne a való életben is? Úgy tűnik!


Mióta figyelek az idősekre, és ragaszkodom hozzá, hogy átadhassam a helyem, azóta csak mosolygós öreg néniket és bácsikat sodor az utamba a szél. Olyanokat, akik mosolyogva annyit mondanak, hogy "dehogy ülök le kedves, úgyis csak egy megállót utazok!" vagy "köszönöm, hagy fogjam meg legalább a táskádat, hogy ne kelljen állva még azt is fognod".

"As you grow older, you will discover that you have two hands, one for helping yourself, the other for helping others." - Audrey Hepburn

Egyszer egy barátnőm azt mondta, hogy ha csak a negatív dolgokra figyelek, csak negatív dolgok fognak velem történni. Volt egy nagyon szörnyű időszakom, amikor tényleg mindent megszívtam. Mindig csak azt soroltam milyen rossz dolog történt velem aznap, és hogy ez mennyire röhejes már! Ki voltam akadva! Akkor állt elő azzal, hogy nézzem inkább a napomban azt, hogy mi volt jó, és hanyagoljam a rosszat. 

Így tört meg az átok!

Miután minden nap csak a jót soroltam fel magamban, és örültem annak, ami történt, a peches időszak elmúlt!

Mi magunk vagyunk azok, akik blokkoljuk a saját magunk szerencséjét és boldogságát!
Valóra váló álmokat akarunk, de nem teszünk érte, boldogok akarunk lenni, élvezni akarjuk az életet, de minden napban csak a rosszat látjuk, örülni akarunk mindennek amink van, de ahelyett, hogy élveznénk, napokat jelölgetünk ki magunknak azzal a szöveggel, hogy "majd akkor leszek boldog, ha...". Ez az, amit TILOS! Mert ha időpontokat jelölgetsz ki a boldogságodra, akkor soha nem leszel az! Minden sokkal egyszerűbb, mint azt mi gondoljuk. 

Nézzünk egy nőt, aki kétségbeesetten vágyik egy kapcsolatra, és ehhez köti a boldogságát. Soha nem lesz boldog, és soha nem lesz kapcsolata, mert valójában nem nyitott rá. Mindenhol azt keresi, de nem nyitott! Hajkurássza, őrült módjára, közben pedig elfelejt örülni az életének. Légy nyitott a világra, tárd ki a szíved, és békélj meg a jelenlegi helyzeteddel!

Lehet, hogy most nincs sikeres karriered, családod, végzettséged, pasid vagy bármi más, de ez nem azt jelenti, hogy nem is lesz! Egyszerűen még nem jött el az idő rá! Miért? Mert jelenleg valami másra kell, hogy koncentrálj! Mi lenne az? Ez az a kérdés, amit csak te és a bensőd tudtok megválaszolni! Nézz magadba, tárd fel mi blokkol, ismerd be a félelmeid, a vágyaid, ne félj kimondani, amit gondolsz és nyiss a világ felé! A boldogság kulcsa végig ott volt a kezedben, csak eddig elfelejtetted bedugni a zárba és elfordítani!

"Everythin is going to be ok in the end. If it isn't ok, it isn't the end!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése