2015. október 23., péntek

I paint my dream...


"I dream my painting and I paint my dream." - Vincent van Gogh

Minden gyermek kreativitással születik, de nem mindegyiknek adatik meg, hogy meg tudja azt tartani. Sajnos az iskola és sok esetben a nevelés is kiöli az emberből a kreativitást és a fantáziát, ami szerintem szomorú. Többek között azért is, mert vannak, akik imádnak rajzolni vagy festeni, de egyszerűen nem boldogulnak. Nincs képzelőerejük és mivel nincs sikerélmény inkább feladják az egészet. A másik pedig, hogy ezzel nagyon sok olyan érzés és feszültség kiadható, ami felgyülemlik bennünk. Sokszor érzem én is magamon, hogy egy kicsit érzékenyebb vagyok, mint máskor. Ha nem lenne itt nekem a festés, nem is tudom mit csinálnék. 


Az ember életében nagyon fontos az, hogy legyen hobbija. Sokkal fontosabb, mint gondolnánk. Ez az, ami megnyugtatja, kiragadja a hétköznapokból és persze boldoggá teszi. Ez adhatja meg neki a flow (vagyis a tökéletes) élményt és a jótékony hormonok felszabadulását a szervezetben.

A fentebb említettek alapján meg kell mondjam, én is azok közé tartozok, akiknek nehezen megy az alkotás. Nekem sincs hozzá kellő fantáziám, ha pedig van, akkor a kreativitásom mond csődöt. Egyszerűen nem tudom papírra vetni azt, amit elképzelek. Ezért a rajzaim többsége képek alapján készül. Persze megesik, hogy magamtól rajzolok, de sokszor nem vagyok elégedett az eredménnyel. Ennek ellenére megtanultam, hogy nem az számít, hogy az alkotásunk tökéletes legyen, hanem hogy jól érezzük magunkat miközben készül.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy feladják a hobbijukat, mert nem fejlődnek benne, vagy nem elégedettek. De ezt nem szabad! Mindig van hova fejlődni és ez csak úgy lehetséges, ha nem dobod be a törölközőt.

Festeni akarsz, de félsz, hogy megint kudarcba fullad? Hogyan fogj hozzá?

#1. Tisztítsd meg az elméd, és zárd ki a negatív gondolatokat!
#2. Kapcsolj zenét! Hisz a zene is a jobb agyfélétekre hat!
#3. Ne gondolkodj csak alkoss! Hagyd, hogy az ecseted (ceruzád) vezessen!
#4. Nézz képeket! Nem tilos végiglapozni pár festményt a Pinteresten vagy az Instagramon. Sokszor ezek hozzák meg az ihletet.

Zene ajánló rajzoláshoz:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése