2018. október 17., szerda

Harmadik regényem: Meghasadt valóság


Október 3-án jelent meg harmadik regényem, a Meghasadt valóság, az Álomgyár kiadó gondozásában. A romantika, az erotika, a pszichológiai thriller és a pszichológiai dráma jegyei keverednek a regényben. A címe pedig... nos, elég beszédes: a végén te is rájössz, hogy az egész történet egy átverés. Egy meghasadt valóság.

Fülszöveg:

Te mit tennél, ha a saját emlékeidben sem bízhatnál? 

Sophia Santillo látszólag nyugodt és egyhangú életet él Nápolyban, ám a felszín alatt megannyi szörnyű titkot őriz. A csontig hatoló fájdalom és rettenet még annyi év után is uralja életét. Egészen addig, amíg nem találkozik a sármos üzletemberrel, Nico Bellonival. Vajon a férfi méltó lesz rá, hogy a lány megossza vele riasztó múltját?

Sophia biztos abban, hogy soha többé nem kell szembenéznie a szörnnyel, aki tönkretette az életét, ám egy telefonhívás minden reményét lerombolja: bántalmazója újra szabad. Hiába szentelt éveket arra, hogy feldolgozza a történteket, minden újra összeomlik körülötte. Főleg, miután fény derül a valódi igazságra.

Ki a titokzatos szörnyeteg, és mi köze a lányhoz? Mi zajlik egy pszichopata fejében, és hogyan lesz egyáltalán valakiből gyilkos? Milyen mértékben befolyásolja a környezetünk, hogy mivé válunk? 

Ludányi Bettina legújabb regénye megmutatja, hogy nem hihetsz a szemednek és nem bízhatsz az emlékeidben. Egy izgalmakkal, titkokkal és kérdésekkel teli világba kalauzolja el az olvasót, ahol semmi sem valódi, semmi sem igaz. Csupán egy hazugság része. Egy meghasadt valóság. 
"Mindig azt mondtam, hogy sose fogadjunk el tanácsot másoktól, én azonban mégis adnék egyet: húzd ki magad, szegd fel az állad és küzdj! Különben összetör a valóság."
A történet helyszíne Nápoly, tehát kapunk némi betekintést a város hangulatába is  mint a Mennem kell című regényemnél, amely Barcelonában játszódott.

A főhősnő Sophie Santillo, aki egyedül él a belvárosban, egy antikváriumban dolgozik, és szenvedélyesen szereti a nyugalmat. Érdeklődése kimerült a fényképezésben és az olvasásban, ám az emberek és problémáik már a figyelem peremére szorulnak: sosem szeretett másokkal foglalkozni, úgy gondolta, megvan neki a maga baja.

Ez persze így is volt, a hozzáállásában mégis van némi kivetnivaló. :) Sophie egy elég erőteljes és flegma karakter, aki a kapcsolatokkal szemben az egyéjszakás kalandokat részesíti előnyben. Egyetlen barátnője pedig Rómában él, tehát a társasági élete elég egyhangú.

"Szerettem, ha egy férfi tudja, hogy mit csinál."
Élete akkor fordul fel fenekestül, amikor egy fiatal srác, Roberto, az antikváriumban próbál menedéket keresni. A problémát, ami elől bujkál, Nico Belloninak hívják, és történetesen a főnöke. Nico ingatlanokkal foglalkozik a városban és környékén. Első látásra semmi piszkos vagy illegális nincs a tevékenységében, viszont nyílt titok, hogy szívesen üzletel bűnözőkkel is.

Nico és Sophie kapcsolata azért lesz érdekes, mert egy kicsit ellentmondásos a személyiségük. Míg a férfi általában higgadt és megfontolt, addig Sophie hirtelen haragú, csapongó és kiszámíthatatlan.

"A félelem gyengeség. Támadási felületet ad az ellenségnek."
Nemcsak Nico, hanem Sophie is sokat fejlődik majd a történet során. A lány sosem ragaszkodott semmihez és senkihez. Nem véletlenül nincsenek kapcsolatai és barátai. Végül azonban mindkettőre szert tesz. Hihetetlen bátorság kell ahhoz, hogy kinyíljon a világ és az emberek felé, de ő bebizonyítja, hogy sokkal több van benne, mint első látásra tűnik.

A bunkóság és a flegmaság tüskéi mögé bújva élte életét, pedig a szíve mélyén nagyon is képes a szeretetre. Ám a történet középpontjában nem csak az ő érzései állnak.

"Szerettem volna látni, hogy téged nem rontott meg a környezet, amiben felnőttünk."
Tudniillik, Sophie-nak van egy bátyja, akinek létezését szerette volna kitörölni a fejéből. De vajon miért? Hogyan romlott meg a viszonyuk? Volt egyáltalán olyan időszak az életükben, amikor jóban voltak?

Mivel a történet pszichológiai dráma és pszichológiai thriller is egyben, amelyet átszőnek a romantika és az erotika szálai, a fő vonalat Sophie emlékei és pszichopatákkal kapcsolatban végzett kutatásai teszik ki. Mi készteti őket a szörnyű tettekre? Mi áll a viselkedésük hátterében? Miért nem képesek érezni? Ezekre a kérdésekre próbálja megtalálni a választ, hogy végre lezárhassa múltját, és tiszta lapot nyithasson az életében.

Így jogos a kérdés: mit szeretne végleg maga mögött hagyni?

"Az agy mindenre képes. Felemel, függővé vagy őrültté tesz, és olykor megvéd, ha úgy akarod. Bár, akkor is, ha nem..."
Ám a történetben nemcsak a pszichopaták köré épülő pszichológiai kérdések vetődnek fel, hanem Freud elfojtásnak nevezett jelensége is.

Persze mindezek mellett jelen lesz a humor és a tanulság is, amelyet egy erős női karakter oszt meg az olvasókkal. Ahogy az a regényeimben lenni szokott. :)

"Ha nem csinálok semmit, még akkor is képes vagyok szarba tenyerelni."
Amennyiben szeretnél még többet megtudni a regényről, olvasd el a GCK's Book Reviwe Blog értékelését.


Vagy az exkluzív részletet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése