2018. március 25., vasárnap

Robin O'Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)


"– Az útra figyelj, te szerencsétlen, hülye, szőke ribanc! – üvöltötték a könyvem tesztolvasói."

Sikerült a legtalálóbb címet kiválasztani a könyvnek, ugyanis nemcsak a szerelem, hanem maga az egész történet is eszetlen.

"A jóképű és kissé paranoiás adóhivatalnok beleszeret a nem csak kívül szőke, feketegazdaságban dolgozó hosztesszbe. „Ez valami vicc?” Az! 

Ez a kötet nem egy szerelmes regény paródiája, hanem az összesé. De hogy ne csupán öncélú poénkodás legyen, természetesen van mondanivalója is: nem csak mínusz centikben mérhető a legmélyebb kapcsolat férfi és nő közt. Még ha ehhez az őrület határát kell súrolni a túloldalról…"

Az összes szerelmes regény paródiája. Igen! Tényleg az volt! Egy hatalmas, orbitális eszetlenkedés, amely mellett képtelenség szó nélkül elmenni. Néha legszívesebben a falba vertem volna a fejem, de aztán rájöttem, hogy pont ennyi hülyeség történik a romantikus regények lapjain is. Csak azokat nem paródiának szánják az írók.

De térjünk is rá a történetre. Tilda, a főhősnőnk feketén dolgozik egy Szájas Örömök nevű helyen, ahol feltűnik egy adóhivatalnok. Már az első pillanatban megtetszenek egymásnak (ahogy ez a romantikus regényekben is mindig történik), és onnantól kezdve nem tudják kiverni a fejükből a másikat.

Már az első néhány oldalon is sejted, hogy ez nem egy megszokott sztori, de amikor reggeli szájszagról és iskolusz undoritiszról olvasol, rájössz, hogy ez bizony kemény menet lesz. Az első találkozást ugyanis a képtelenebbnél képtelenebb történések sora követi. Közben a fejed fogod, nem kapsz levegőt a hitetlenkedéstől, és néha legszívesebben felsírnál a röhögéstől.

A két főhős mellett azonban ott van még a narrátor is, az író, aki képtelen abbahagyni a dumát, és folyamatosan párbeszédet folytat... valakivel. Néha annyira túltolja, hogy még a szereplők is rászólnak, amikor fricskázza egyiküket. :)

Felkészültél? Csak el ne veszítsd te is az eszed!

Ez a te könyved, ha:
  • imádod a paródiákat
  • eleged van a snassz romantikából
  • valami eszetlenre vágysz
  • nem riadsz vissza a képtelen helyzetektől
  • szeretnél nevetni egy jót
Kapcsolódó linkek, avagy kiket támogattam eddig: Selena B. Lowell: Hárman mindhalálig; M. G. Brown: Kavargó rózsaszirmok; T. C. Lang: A lámpás nyomában;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése