2018. február 26., hétfő

T. C. Lang: A ​Lámpás nyomában


A Lámpás nyomában egy romantikus fantasy, amely pont azért különleges, mert nem akar nagyot mondani. Az írónő egy igazán kedves történetet alkotott meg, amely már az első néhány oldalon beszippantja az olvasót. Egyszerű, mégis élvezetes!

"Egy ​halandó és egy angyal. Egy kulcs. És egy démoni sereg, ami elválasztja őket egymástól.

Meddig terjed a mese világa? Mi választja el a valóságtól? És mit tehet egy hétköznapi lány, amikor átlépi a kettő közt húzódó határt?

Sarah felszolgálóként tengeti mindennapjait. Meg van róla győződve, hogy az angyalok és démonok a képzelet szüleményei, mégis ő talál rá a mennybéli lényre, Ronaelre.

Az angyalnak vissza kell szereznie az ellopott Lámpást az Alvilágból, ám csak akkor tud alászállni érte, ha megtalálja az emberek közt rejtőző Lovasokat. A számára ismeretlen közegben való eligazodáshoz szüksége van a lány segítségére. Együtt erednek a bukott angyalok nyomába, amivel hihetetlen események sora veszi kezdetét.

Sarah-t minden veszély ellenére elbűvöli az a világ, amelybe bepillantást nyer, miközben érzései Ronael iránt egyre inkább elmélyülnek – azok viszonzására azonban éppoly csekély az esély, mint küldetésük teljesítésére…

Egy angyalt szeretni még sosem volt ilyen kockázatos!"

Szeretem a fantasyt. Ez már bőven elég indoknak tűnt beszerezni a regényt. Azért rajongok ezért a műfajért, mert a történetnek tényleg csak a képzeletünk szabhat határt. Nem kell a földi lét íratlan szabályai közé szorítani a cselekményt, mert egy fantasyban bármi megtörténhet.

A történet elejét én egy kicsit gyorsnak éreztem, rögtön belecsapunk a lecsóba, aztán arra eszmélünk, hogy Ronael és Sarah máris útra keltek. A következő oldalakon azonban már nem éreztem ezt a turbó üzemmódon: lassan, logikusan felépített cselekménnyel haladtunk a végkifejlet felé. Amikor azt hittem, hogy vége a regénynek, akkor indult be igazán. A küldetés semmi ahhoz képest, ami utána vár a lányra és az angyalra.

Ronael személye nekem egy kicsit megfoghatatlan volt, viszont Sarah-t kedveltem. A közöttük kialakuló szerelem olyan tökéletes volt, hogy ilyenről már rég olvastam. A legtöbb könyvben a nő már az első találkozás alkalmával a férfi alá fekszik, ami szó szerint meggyilkolja a várakozás örömét. Nagyon kiábrándító tud lenni számomra. Itt viszont olyan szépen fel volt építve, hogy nem jutottam szóhoz. Teljes döbbenet és hatalmas gratuláció!

A legjobban mégis a vége tetszett: olyan fordulatot szőtt bele az írónő, amire aztán végképp nem számítanánk. Többször el kellett olvasnom, miközben azon gondolkodtam: tényleg jól látok? Elképesztően bravúros volt!

T. C. Lang A Lámpás nyomában című műve a februári olvasmányom. Eddig Selena B. Lowell és M. G. Brown munkáját támogattam a regényük megvásárlásával. Támogasd te is a magyar írókat, akik mögött nem áll nagy kiadó.

Ez a te könyved, ha:

  • szereted a könnyed, romantikus történeteket
  • a fantasy megszállottja vagy
  • egy bravúros és kellemes délutáni olvasmányra vágysz
  • támogatni akarod a magyar szerzőket
  • egy valódi kaland részese lennél
Tanácsok íróknak, avagy mit tanulhatsz ebből a regényből:

Sokan ott rontják el a művüket, hogy megpróbálnak nagyot mondani. Erőlködnek, görcsösen ki akarnak emelkedni, és pont ezek szabnak gátat. Pont ettől lesz élvezhetetlen a mű. A Lámpás nyomában egy könnyen emészthető romantikus regény, amelyet az írónő kreativitása és fantáziája hívott életre. Ennyi. Semmi pucc, semmi giccs, semmi pornós kínlódás, amit csak zárójelben jegyzek meg, mégis élvezhető!

Kapcsolódó linkek, avagy kiket támogattam eddig: Selena B. Lowell: Hárman mindhalálig; M. G. Brown: Kavargó rózsaszirmok;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése