2018. január 15., hétfő

Hidasi Judit: Gondolatmappa


A Gondolatmappa gyógyír a léleknek. Lehetsz megcsalt, elkeseredett nő, egy kétségbeesett anya vagy egy hétköznapi lány, aki úgy érzi, neki semmi sem sikerül. Egy puha takaró, egy pohár bor és a Gondolatmappa. 

"Le ​lehet lassítani ekkora zajban? Meg tudjuk hallani a gondolatainkat, amelyek tisztán szólnak hozzánk? Képesek vagyunk megtalálni az utat az igazi énünkhöz? 

Ebben a könyvben ezzel próbálkozunk meg. Mappákba rendezzük az érzéseinket, hogy jobban átlássuk kik is vagyunk, merre is tartunk. Gondolatokat olvashatsz a szerelemről, inspirálódhatsz minden nap, erőt meríthetsz a szavakból, amelyek benned visszhangzanak tovább. 


Ebben a könyvben új barátra lelsz, akihez mindig fordulhatsz, ha egyedül érzed magad, ha csalódott vagy, vagy éppen támogatásra van szükséged.


Nyisd ki a mappát, lehet, hogy válaszra lelsz!"


Ajándék neked, aki úton vagy az önszeretet felé - engem ez a néhány szó fogott meg először. Aztán elolvastam a fülszöveget. Lehet, hogy válaszra lelek? Lássuk! 

Ahogy elkezdtem olvasni, fogalmam sem volt, mit is tartok a kezemben. Nem értettem a sorokat, nem értettem, mi is az írónő célja ezzel. Aztán rájöttem. Egyszerűen csak egy olyan részhez kellett érnem, ami nekem szólt. És akkor megtaláltam a választ arra a kérdésre, amit még fel sem tettem. Amiről nem is tudtam, hogy létezik. 

Úton az önszeretet felé. Szerintem nem ez a könyv lényege. Nem arra irányult, hogyan szeressük magunkat. Jó, persze voltak benne gondolatok erről is, igen, én mégis úgy éreztem, ez inkább egy kézikönyv. Egy kis segítség ahhoz, hogy tudd, nem vagy egyedül és a rossz dolgok is elmúlnak egyszer. Egy könyv, ami megmutatja, hogy nem gond, ha másképp gondolkodsz, nem gond, ha néha rosszul érzed magad, vagy egyszerűen kimondod: elég volt! Elfáradtam! Hagyjatok békén!

A Gondolatmappa megmutatja a nőknek, hogyan lépjenek túl a megcsaláson, megfogalmazza helyettük azokat a gondolatokat, amikre még ők sem képesek. Megmutatja, hogyan légy túl a szerelmi csalódáson, hogyan birkózz meg azzal a tudattal, hogy anya lettél, vagy hogyan készülj fel rá. Lenyűgöző volt olvasni. Mert néha bizony kell valaki, aki megráncigál a grabancodnál fogva, hogy térj végre észhez, és mindezt keményen, szarkasztikusan és viccesen teszi.

És először esetleg fáj. De aztán megtörik a jég, és tudod, hogy bármilyen kemény is, igaza van. Ez a könyv lesz az a barátnőd, aki nem fog finomkodni veled, aki történeteket mesél, akivel együtt sírhatsz, akivel együtt lehetsz kétségbeesett, majd felszabadult anya, akivel túlléphetsz egy szakításon, aki menedéket nyújt egy szörnyű megcsalás után.

Én már megtaláltam benne a magam tanulságát. És te?

Ez a te könyved, ha:
  • szerelmi bánatban szenvedsz
  • kimondatlan gondolatok gyötörnek
  • kisgyermekes édesanya vagy, és bűntudatod van amiatt, ha szeretnél egy kis kimenőt az anyaszerepből
  • megcsaltak, és nem tudod, mit is kellene érezned vagy mit érzel valójában
Tanácsok íróknak, avagy mit tanulhatsz ebből a könyvből:

Mindig is ott motoszkált benned a gondolat, hogy írnod kellene, de úgy érezted, a regény nem a te műfajod? Inkább egy olyan zsánerben dolgoznál, amivel segíthetsz másokon? A Gondolatmappa egy új stílust tár eléd. Fedezd hát fel!

2 megjegyzés: