2018. január 20., szombat

Chevy Stevens: Végzetes örökség


Mit kaphatsz egy gyilkos apától?

Indulatokat, erős érzelmeket és folyamatos rettegést. Vagy mégsem? Chevy Stevens páratlanul bánik a szavakkal, a logikai csavarokkal és az átverés eszközeivel. Amikor már azt hiszed, hogy az ügy lezárult, és nem lesz több csalás, az írónő egy laza mozdulattal eléri, hogy az állad a padlón koppanjon.

„Sara Gallagher 33 éves, és végre boldog. Antik bútorokkal kereskedik, vállalkozása szárnyal, őt pedig eljegyezte egy fantasztikus férfi. Egy kérdés azonban nem hagyja nyugodni: kik lehetnek az igazi szülei?

Kiderül, édesanyja még most sem kíváncsi rá, és az is, hogy a biológiai apja egy gyilkos, aki 40 éven át nőkre vadászott. Egy terapeuta segít neki feldolgozni a borzalmakat, és azt, hogy talán mást is örökölt apjától, nemcsak a szeme színét.

A „Végzetes örökség” összetett és lenyűgöző történet egy nőről, aki a gyökereit szeretné megismerni. Kérdés, hogy örül-e annak, amit talál?”

A könyv hátulját olvasva máris borzongás fut végig a gerincünk mentén, és pontosan ez az az érzés, amit csak a jó pszichológiai thrillerek tudnak kiváltani az olvasóból.

Sara élete tényleg a jó irányba tart, hiszen ott a férje, a kislánya és persze egy szerető család. Vagy inkább csak egy szerető anya, egy mindig kedves és egy problémás testvér. Sara és az édesapja kapcsolata mindig is viharos volt, amelynek okára nem nehéz rájönni a történetet olvasva. A főhősnőnk mindig arról álmodozott, hogy egyszer eljön érte az igazi apja és megmenti őt, de erre sosem került sor. Amikor pedig igen, azt kívánta, bárcsak soha ne történt volna meg.

Sara fejében úgy kavarognak a kérdések, mint az őszi falevelek a kihalt úton, és végül a kíváncsisága győz. A nő elhatározza, ha kell, a föld alól is, de előkeríti édesanyját. Az első találkozás azonban nem úgy sül el, ahogy szeretné: a nő nem akar hallani egyetlen gyermekéről. Sara először nem érti, miért, később pedig azt kívánja, bárcsak édes tudatlanságban maradt volna. Vér szerinti apja ugyanis nem más, mint a hírhedt kempinges gyilkos, aki 40 éven át nőket és azok hozzátartozóit gyilkolta.

A történet folyamán nemcsak Sara életét kísérhetjük végig, de bepillantást nyerhetünk egy gyilkos elméjébe is. A nyomozás során az írónő folyamatosan azt boncolgatja, mi lakozhat egy megtört elmében.

Ahogy a Kirkus Reviews is írta, „egy őrült érzelmi hullámvasút” ez a regény, én mégis úgy éreztem, hogy nem akarok kiszállni.

Ez a te könyved, ha:
  • pszichológiai thriller rajongó vagy
  • szereted a fordulatos regényeket
  • szereted, ha átver a regény írója
  • nem riadsz vissza a sorozatgyilkosoktól
  • kíváncsi vagy, mi zajlik egy megtört lélek fejében
  • szeretsz részese lenni egy nyomozásnak
Tanácsok íróknak, avagy mit tanulhatsz ebből a regényből:

Szerintem egy regényben nagyon fontos, hogy elrejtsünk bizonyos jeleket, és a végén tegyük fel azokat a kérdéseket, amelyek beindítják az olvasó fantáziáját. Ebben a regényben bizonyos jelek nem utaltak semmire, csak a végén derült ki, hogy itt bizony nem minden az, aminek látszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése