2017. december 19., kedd

Könyvet karácsonyra! V. rész - Gabo Kiadó


Elérkeztünk a Könyvet karácsonyra bejegyzés sorozat utolsó állomásához: a Gabo Kiadó TOP 5-ös listájához. Lássuk, mely könyveket ajánlja a kiadó!

Könyvet karácsonyra V. rész - A Gabo Kiadó ajánlásával


Forrás: Gabo Kiadó


Lionel Shriver - A Mandible család 2029–2047 

"A közeljövő Amerikájában játszódó, sugárzóan szellemes, éleslátó regény egy valamikori jómódú család négy generációját követi nyomon, amint keresztülbotorkálnak a – nagyon is ijesztően valóságosnak tűnő – országos méretű adósságválságtól romokban heverő amerikai gazdaságot megrázó utórengéseken."

Van olyan rokonod vagy családtagod, aki szereti a kalandos családregényeket, a háborús történeteket és a komoly témákat? Akkor bizony A Mandible család az ő könyve lesz! Bővebb leírásért keresd fel a kiadó honlapját!

RENDELD MEG A Mandible család történetét >>

MOLY adatlap >>

Forrás: Gabo Kiadó
Ruth Ware - A nő a tízes kabinból 

"Lo Blacklock újságíró, egy utazási magazinnál dolgozik. Izgalmas előrelépési lehetőség áll előtte: eltölthet egy egész hetet egy VIP-luxushajóúton. Kezdetben Lo kitűnően érzi magát. De ahogy telik, múlik az idő, hűvös szelek fújják át a hajót, szürke ég telepedik a fedélzetre, és Lo olyan eseménynek lesz szemtanúja, amit korábban csak a rémálmaiban tudott volna elképzelni. Egy nőt kidobnak a hajóból. 

Az utasok mind bebiztosítják magukat, a hajó pedig úgy szeli tovább a hullámokat, mintha mi sem történt volna. Egyedül Lo próbál elkeseredetten választ találni a kérdéseire, és felfedni az igazságot: valami szörnyűségeset…"

Ezt a könyvet a vérbeli krimi és thriller rajongóknak írták. Egyszerre fordulatos, nyomasztó, mégis gyönyörű történet bontakozik ki a borító mögött, amit a krimiimádó édesanyád, édesapád, testvéred vagy párod biztosan értékelni fog.

RENDELD MEG a nyomasztó, mégis gyönyörű történetet >>

MOLY adatlap >>

Forrás: Gabo Kiadó

Yotam Ottolenghi, Ramael Scully - NOPI szakácskönyv 

"Yotam Ottolenghi világszerte ünnepelt izraeli-brit séf, a modern gasztronómia ismert képviselője. Sikeres londoni delikáteszüzletei mellett 2011-ben nyitotta meg a Sohóban a NOPI éttermet, amely rövid idő alatt a brit főváros kultikus helye lett. Ottolenghi szakácsművészetében felismerhetők izraeli gyökerei, a NOPI-ban a maláj-ausztrál Ramael Scully konyhafőnökkel együtt alkotják meg a rafinált és ízletes, keleti és ázsiai hatásokról árulkodó recepteket. 

A könyv az ízek és aromák lenyűgöző gazdagságát kínálva több mint 100 receptet mutat be az étterem konyhájából, olyanokat, mint a csípős-savanykás görögdinnyeleves, a sütőtök gyömbéres paradicsommal és zöld citromos joghurttal, a sült kacsamell mogyorós sörvajjal, vörös quinoával és gombával, vagy épp a szumákos Martini."

A leírásból egyértelműen kiderül, hogy ez egy valódi rajongó könyve. Úgyhogy, ha van egy konyhatündér édesanyád vagy egy főzés mániás édesapád, akkor ne keresgélj tovább ajándék után.
Forrás: Gabo Kiadó
Ursula K. Le Guin - Valahol a Földön - Valós és valótlan 1. 

"Ursula K. Le Guin Valós és valótlan című, kétkötetes novellagyűjteménye kihagyhatatlan. Az élő legendának számító és science fiction nagymesternek kinevezett Le Guin 1960 óta meghatározó alakja az amerikai irodalomnak. Változatos témái politikai, ökológiai, filozófiai kérdéseket járnak körbe, szociológiai és pszichológiai érdeklődése olyan elképzelt társadalmak leképezésében nyilvánult meg, amelyek tükröt mutattak saját civilizációnknak. 

A legjobb kortárs novellisták egyikének tartott szerző szatirikus, éles hangú írásai gyönyörködtetnek, provokálnak, elgondolkodtatnak. A Valahol a Földön Le Guin evilági novellái közül válogat oregoni kisvárosoktól kezdve Európa szívéig." 

Mindenkinek van legalább egy olyan rokona, aki imádja a novellákat. Sokan vagyunk regényesek, de mindig akad egy, aki inkább a novellák szerelmese. Ez a témákban, érzelmekben és gondolatokban gazdag novelláskötet nemcsak elgondolkodtatja majd, hanem bele is lopja magát az emberek szívébe. Tekintsd meg a kötet második részét is!Forrás: Gabo Kiadó
Ellen Datlow (szerk.) - Sötétség (Huszonöt modern horrornovella)

"Ellen Datlow, a science fiction-, fantasy- és horror-novellairodalom talán legismertebb szerkesztője ebben az egyedülálló antológiájában sokszínű válogatást kínál két évtized horrorterméséből. Az ínyenc gyűjtemény novelláiban kifinomult pszichológiai érzékenység keveredik felkavaró brutalitással. A huszonöt történetet tartalmazó összeállításban Magyarországon már jól ismert és még csak most bemutatkozó szerzőket egyaránt találunk."

Ha Stephen King is megfordul a kötetben, akkor minden bizonnyal egyedülálló és kiemelkedő gyűjteményről van szó. Add ajándékba annak a szerettednek, aki szereti a Stephen King regényeket, a thrillereket és horrorokat, illetve nem riad vissza a sötétségtől sem.

RENDELD MEG a félelmetes gyűjteményt >>

MOLY adatlap >>

Kapcsolódó linkek: Eileen Cook - Címlapsztori;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése