2017. december 15., péntek

Könyvet karácsonyra! IV. rész - Partvonal Kiadó


El is érkeztünk a bejegyzés sorozat következő állomásához, ahol a Partvonal Kiadó TOP 5 könyve kerül terítékre. Ahogy azt megszokhattátok, most is izgalmasabbnál izgalmasabb történetek mutatkoznak be.

Könyvet karácsonyra IV. rész - A Partvonal Kiadó ajánlásával

Forrás: Partvonal Kiadó

J.R.R Tolkien meséi

"A nagy mesélő most újabb kalandokra hívja olvasóit. A Kóborló és a varázsló című írásban egy kiskutyának varázslók és hableányok közt kell megállnia a helyét, miközben az élete nemegyszer veszélyben forog. A Göncz Árpád tolmácsolásában megszólaló A sonkádi Egyed gazda mese egy távoli és varázslatos múltból, amelyben megismerhetjük a kissé lomha, ámde bátor Egyed gazdát, aki megfutamít egy óriást, majd az országra törő sárkányt is. Egyszerű ember a woottoni kovácsmester, mégis Tündérországba jut, a filozofikus hangvételű A levél című történetben pedig Niggle, a festő veszi a nyakába a világot, hogy megtalálja és lefesse a tökéletes fát. Egytől-egyig sziporkázó írások, és talán az sem véletlen, ha bájtalanított hétköznapjaink alakjaira és helyzeteire emlékeztetnek bennünket. Tolkien meséi igazi bemelegítésnek számítanak, mielőtt elmerülnénk 

A Hobbit és A Gyűrűk Ura csodás-félelmetes világában, vagy éppenséggel kellemes levezetésül szolgálnak a nagyregények után, ha még nem tudunk és nem is szeretnénk elszakadni a tündék, sárkányok és varázslók birodalmától. A négy történet így, egy kötetben most először jelenik meg magyarul - ezúttal Peter Jackson Tolkien-filmjeinek Oscar-díjas rajzmestere, Alan Lee illusztrációival."

Ugyan mi lehetne szebb ajándék egy igazi Hobbit és Gyűrűk ura rajongónak, a J.R.R Tolkien meséinél. A híres író újra egy fantáziával és varázslattal megfűszerezett világba kalauzolja el a rajongókat, ahol a tündéké, a sárkányoké és más mágikus lényeké a főszerep.

RENDELD MEG a varázslatos regényt >>

MOLY adatlap >>


Forrás: Partvonal Kiadó
Kamenyiczki Nóra - Élettervező

"Az Élettervező egy önismereti határidőnapló. Vezérfonalat nyújt a hétköznapjaid szervezéséhez és a hosszú távú céljaid elmélyítéséhez. Nincs évhez rendelve, így bármikor elkezdheted, és újra folytathatod. A naplóban található gyakorlatok segítenek, hogy önmagadat megismerve felülírd régi szokásaidat és tudatosabban haladj egy olyan élet felé, amit élni szeretnél."

Az Élettervezőt egy olyan szeretted kapja, aki a pozitív gondolatok, a hála, a tervezés és a célok megszállottja. Ez a határidőnapló sokkal több, mint egy naptár, hiszen önismereti feladatokat és a céljaid összegzésére irányuló tervezeteket tartalmaz.

RENDELD MEG az egyedülálló határidőnaplót >>

MOLY adatlap >>

Forrás: Partvonal Kiadó
Steven Pressfield - Az utolsó amazon

"A Homérosz előtti időkben Thészeusz, Athén legendás királya hajóra száll. Útja során egy büszke női harcosokból álló nemzet, a tal Kürte földjére érkezik, akiket a görögök amazonoknak neveztek. Harci királynőjük, Antiopé beleszeret Thészeuszba, és megszökik a görögökkel, amit az amazonok nemzete nem néz jó szemmel. A magával ragadó ókori történelmi regény szerelem és háború epikus ívű története, amely életre kelti az amazonok vad, kegyetlen életformáját. 

A korlátlan szabadság és civilizáció, a szerelem és lojalitás, a férfi és nő közötti összecsapás sodrásában olyan mese bontakozik ki, amely a mai napig elvarázsol és inspirál. Az utolsó amazonok eposzba illő, harci jelenetekkel teletűzdelt, erőteljes története minden korosztály számára felkavaró és izgalmas olvasmány."

Az ajánlás egyértelmű: azt a szeretted szemeld ki, aki szereti a történelmi regényeket, a mondák és legendák világát. Az amazonok bárkit az ujjuk köré csavarhatnak, hiszen ez a regény nem csupán izgalmakat ígér, hanem egy erőteljes, érzelmekkel megfűszerezett utazást is.

RENDELD MEG az amazonok történetét >>

MOLY adatlap >>

Forrás: Partvonal Kiadó
Elma van Vliet - Mama, kérlek, meséld el nekem!

"Milyen játékokat játszottatok gyermekkorodban? Hogyan telt egy átlagos nap az iskolában? Emlékszel még, mikor és kibe voltál először szerelmes? Milyen érzések töltöttek el, amikor nagymama lettél? Életed mely pillanatait élnéd át újra szívesen? 

A Mama, kérlek, meséld el nekem! egy különleges emlékkönyv, tele nagyszerű, kreatív, olykor egészen megható kérdésekkel. Kiváló ajándék minden nagymamának, és egyúttal minden unokának. Kérjük meg nagymamánkat, válaszoljon a kérdésekre, ossza meg velünk gondolatait, emlékeit, ragassza be kedvenc fotóit - majd adja vissza nekünk a könyvet. Így lesz ez a legszemélyesebb könyv, amit valaha olvastunk, hiszen csak kettőnkről szól..."

A fülszöveg magáért beszél! Ennél szebb ajándékot keresve se találhatnál az édesanyádnak vagy a lányodnak. Átnyújthatod az anyukádnak, hogy töltsétek ki együtt, vagy anyukaként kitöltheted magad, és megajándékozhatod vele a lányod. Elképesztően gyönyörű!

RENDELD MEG ezt a szívmelengető könyvet >>

MOLY adatlap >>

Forrás: Partvonal Kiadó
Jamie Kyle McGillian - Pénzguruk kézikönyve

"Pénzügyek? Tinédzserkorban? Igen, a pénzügyi érzék fejleszthető, és érdemes már tizenéves korban elkezdeni foglalkozni a témával. Ez a szórakoztató és végtelenül hasznos kisokos sokat segíthet neked abban, hogyan kezeld a zsebpénzedet, mire figyelj vásárláskor, mire érdemes gyűjteni és milyen befektetések közül választhatsz már fiatalon is. Számos érdekességet is megtudhatsz például a pénz eredetéről, a bitcoinról, a pénzügyi válságról vagy az adathalászás jelenségéről is."

Nagyszerű ajándék lehet a tinédzser gyermekednek, akit meg akarsz tanítani a spórolásra. Ám ez a könyv még az idősebb korosztálynak is jól jöhet, akik épp megtalálták az első munkahelyüket, de a spórolás művészetét nem sikerült elsajátítaniuk.

RENDELD MEG a kézikönyvet >>

MOLY adatlap >>


Kapcsolódó linkek: Kamenyiczki Nóra: Élettervező;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése