2017. november 1., szerda

Carrie Cooper – Ügynök tűsarkúban


Zseniális, imádnivaló és letehetetlen.

Carrie Cooper olyan fantáziával, logikával, humorral és szókinccsel van megáldva, ami már az első regényénél, A szemtanúnál, is lenyűgözött. Folyamatosan azon gondolkodtam, hogyan írhat ilyen lenyűgözően egy elsőkönyves írónő. Aztán a második regénye, az Ügynök tűsarkúban, végképp kiverte nálam a biztosítékot: csodálatosan érzelmes és izgalmakban gazdag. Egyszerűen imádnivaló.

Lili Green kalandjai folytatódnak. Az ismert főhősnő nem egyszerűen vonzza a bajt, annyira hozzátapadt, hogy arról kellett volna elkeresztelni. Az írónő a könyvbemutatón azt mondta, azért sikerült olyan hosszúra a történet, mert Lili valahogy mindig kéz a kézben jár a veszéllyel. És valóban!

Sejtettem, hogy nem lesz egy könnyen emészthető olvasmány, de a sok szörnyűséget, ami az alvilágban születik, jól kompenzálta az írónő a humor eszköztárával. Sokszor felkacagtam, végtelenül szellemesnek és kiszámíthatatlannak gondolom a történetet, amit csak fokoz az a sok, megmutatkozó érzelem.

Lilinek nem lesz könnyű dolga, hiszen túl kell lépnie a férfin, aki a világot jelenti számára, emellett egy nagyon kedves barátja eltűnésével is számolnia kell. Így történik, hogy kettőt pislogunk, és Lili már megint nyakig merül a veszélyes vizekben. Persze ettől lesz olyan izgalmas és érdekfeszítő. Ráadásul, már megszokhattuk, hogy a lánynak nem kenyere az unatkozás és a nyugalmas élet.

Szóval éppen tűsarkúban parádézik egy ügy közepén, hogy egy barátjának segítsen, közben pedig eszébe sem jutna, hogy a végezete árgus szemekkel figyeli. A sors is úgy gondolja, hogy Lilinek talán nem kellene elengednie Nikoszt, mert a legváratlanabb helyeken és pillanatokban akadnak össze újra.
Persze a szerelem nem egyszerű, és az út sem rögös, a búcsú pedig elkerülhetetlen. 

Vajon Lili képes lesz túlélni a fájó pillanatokat? Mit tesz Nikosz, amikor megtudja, hogy a lány a felejtés útjára lépett? Elég erős a szerelem, hogy újra és újra összehozzon két embert, akik látszólag egymásnak vannak teremtve, de a körülmények túl bonyolultak?

Carrie Cooper megint kitett magáért, és még mindig nem találok szavakat. Egyszerűen elbűvölt ezzel a történettel, a sok érzéssel és a kemény fordulatokkal. Igazán bravúros volt!

Ez a te regényed, ha:
 • szereted a bajt és a veszélyt
 • szívesen röhögsz fel sírva
 • szívesen olvasol bonyolult, mégis igaz szerelemről
 • szereted az ügynökök világát
 • a krimi a titkos keresztneved
 • szereted a kalandokban gazdag történeteket
Tanácsok íróknak, avagy mit tanulhatsz ebből a regényből:
 • hogyan feszítsd úgy a húrt, hogy ne szakadjon el, és ne hagyja el az olvasót a lelkesedés
 • hogyan használd fel a humor eszköztárát
 • hogyan legyél hiteles
 • hogyan rejts el titkokat a sorok között
 • hogyan futtasd össze jól a szálakat
 • hogyan tartsd fenn az érdeklődést

Kapcsolódó linkek: Baráth Viktória: Első tánc; Dr. Cserjési Petra: Halott barátnők; Sabi Hegymegi: Lépésről lépésre a csúcsra; Zsarnai Beáta: Fordított szék; P.C. Harris: Árnyoldal; Johann Hari: A kábulat ára; Carrie Cooper: A szemtanú; R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy, R. Kelényi Angelika: Az ártatlan; Baráth Viktória: A főnökFern Michaels: Kesztyűs kézzel, Csabai Márk: HatártalanokR. Kelényi Angelika: Az ártatlan – Bűnös örömök városa;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése