2017. augusztus 9., szerda

Fern Michaels: Kesztyűs kézzel


"Egy csapat különleges nő kezébe veszi a dolgok irányítását, hogy kivívják a maguk igazát."

Fern Michaels valami különlegeset hozott létre, amikor megírta ezt a könyvet. Nem csak az élet valós küzdelmei, de egy szövetség varázsa is megelevenedik a sorok között. Amikor az izgalom keveredik az erős nők szövetségével, valamint egy nem mindennapi történettel, az egy igazi felüdülés a tucatregények között.

 Történet a könyv hátuljáról:
"Nikki Quinnt felfoghatatlan csapás éri, amikor legjobb barátnője, Barbara egy cserbenhagyásos gázolás áldozata lesz, a gázoló ráadásul diplomáciai mentességet élvez. De míg Nikkinek ott van a munkája és a szereleme – a helyettes államügyész Jack Emery –, addig Barbara anyjának, Myrának semmi nem marad, amiért érdemes lenne élnie.
A bosszúvágy és a harag poklában vergődve Myra már-már egészen elemészti magát, amikor… egy nap a tévéhíradóban megpillantja Marie Lewellent, akinek a lánya egy gyilkosság áldozata lett. Az asszony saját kezébe veszi a bíráskodást, és lelövi a lánya gyilkosát. Myra fejében ekkor megszületik a gondolat, és egy hónap múlva Nikkivel összetoboroznak egy női csapatot, amelynek tagjaiban egyvalami közös: kivetette őket magából az amerikai igazságszolgáltatási rendszer. A lesújtott lányok azonban nem törnek meg, sőt, készen állnak rá, hogy felvegyék a harcot a sorsukkal, és elégtételt vegyenek a bűnösökön.

Elsőként Kathryn, a kamionsofőr ügyét veszik kézbe. Kathrynt sok éve megerőszakolta három motoros egy autópálya menti parkolóban, miközben mozgásképtelen férje tehetetlenül végignézte a kamionból. A szövetségbe tömörülő nők kidolgozzák a bosszút, de mivel a széthúzás is felüti köztük a fejét, megjósolhatatlan, hogy működni fog-e terv – mígnem elérkezik az igazság pillanata."
Egy rövidke regényeről van szó, egy könnyed délutáni olvasmányról, melyben több nő életével, sorsával ismerkedhetünk meg. Ahogy az ismertetőben olvashattátok, a nők átveszik a bíróáskodó szerepét, hiszen az igazságszolgáltatás nem állt melléjük. Olvasás közben egy kicsit mi is átszellemülhetünk, és elgondolkodhatunk a törvény igazságosságán. Mert biztos, hogy nem véletlenül íródnak ilyen témájú könyvek, nem véletlenül vetette papírra ezt a történetet Fern Michaels.

A fogalmazás, a párbeszédek szerintem hagynak némi kívánnivalót maguk után, mert néhol sántának éreztem. Ez számomra azt sugallta, hogy akkora hangsúly van a történeten és a mondandón, hogy nem kell figyelni a különböző "szabályokra". Persze eszembe sem jutott, hogy a zavaró fogalmazás miatt letegyem a könyvet, de azért néha eszembe jutott, hogy na, ezt a részt jobban is meg lehetett volna írni. A párbeszédek azt a hatást keltették, mintha a szereplők egyszerre elhadarnának mindent, mimika és levegővétel nélkül.

Mint említettem, ez a regény egy felüdülés, egy kis színfolt a szürke hétköznapok és a tucatregények tengerében. Ha unod a romantikát vagy az erotikus történeteket, és valami pezsdítőre vágysz, vedd a kezedbe ezt a könyvet. Kikapcsol, megnevettet és néhol megríkat; igazi érzelmi hullámvasút.

Köszönöm a regényt az Álomgyár kiadónak, és remélem, a jövőben még számos ilyen szuper történetnek lehetünk majd szemtanúi.

Tanácsok íróknak, avagy mit tanulhatsz ebből a regényből:
  • olvasás közben rájössz, hogy nem véletlenül vannak a szabályok
  • meglátod, milyen zavaró, ha egy párbeszéd nincs jól felépítve
  • hogyan vegyél ötleteket a való életből
  • az érzelmeknek fontos szerepük van, hiszen az olvasó át tud szellemülni
  • a boldogság senkit sem érdekel, ellenben, ha a fájdalomról és a küzdelmekről írsz, az már annál inkább
Kapcsolódó linkek: Baráth Viktória: Első tánc; Dr. Cserjési Petra: Halott barátnők; Sabi Hegymegi: Lépésről lépésre a csúcsra; Zsarnai Beáta: Fordított szék; P.C. Harris: Árnyoldal; Johann Hari: A kábulat ára; Carrie Cooper: A szemtanú; R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy, R. Kelényi Angelika: Az ártatlan; Baráth Viktória: A főnök;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése