2017. július 5., szerda

Imádom a könyveket találkozó - Író, blogger, olvasó egy helyen - Beszámoló


Júniusban végre én is részt vehettem az Imádom a könyveket - Író, blogger, olvasó egy helyen elnevezésű könyves találkozóján; az a néhány óra kiszakított kicsit, és olyan világ részese voltam, amit imádok. A találkozót jó hangulat, mókás feladatok és harsogó nevetés jellemezte.

Elvárások nélkül érkeztem meg az Eiffel Bistro & Barba, ahol már rendezett asztalok vártak. Minden asztalon egy-egy szó volt olvasható, melynek a nyárhoz volt elsősorban köze. Izgatottan kezdtem gondolkodni, hogy vajon milyen szerepe lesz ezeknek a szavaknak a délután folyamán. Leültem ahhoz az asztalhoz, ahol a Napfürdőzés szó szerepelt, és hamarosan kezdetét vette a szórakozás. Egy nagyon jó csapatnak voltam a tagja, hiszen a hangos nevetés egyikőnktől sem volt idegen.

Az Imádom a Könyveket találkozó az írók bemutatkozásával kezdődött, akik néhány szóval elmondták, milyen témában írnak, miért és esetleg miről szól a regényük. Mindenféle műfajjal találkozhattunk, és olyan regényeket is megismerhettünk, amit talán egyébként sosem. Én is így akadtam rá egy olyan kincsre, amit azonnal fel is vettem a könyvlistámra.

A bemutatkozás után pedig kezdetét vette a harc a győzelemért. Minden csapatnak kvízkérdésekre kellett választ adniuk két körön keresztül, majd jöhetett a versírás az asztalon szereplő témában, megadott szavak felhasználásával. Nagyon szórakoztató volt hallgatni, mennyi mulatságos versike született. Nekünk a Napfürdőzés szóhoz kellett verset írnunk.

Csapatonként pontoztuk a műveket, végül pedig - az összesítés után - kiderült melyik csoport győzött. Ők a jelen lévő írók felajánlott könyveiből választhattak egy-egy példányt. A megmaradt könyveket tombola keretein belül sorsolták ki.

A rendezvény után lehetett még vegyülni, beszélgetni az írókkal, és megismerkedni a bloggerekkel, olvasókkal. Úgy gondolom, hogy ez a találkozó - és minden jövőbeli is -  mindenkinek nagy lehetőséget jelent. A magyar íróknak van esélyük bemutatkozni, személyesen megismertetni magukat az olvasókkal és a bloggerekkel. Nagyon örülök, hogy az Imádom a könyveket célul tűzte ki a magyar írók népszerűsítését, mert igenis vannak köztünk olyan kreatív alkotók, akik elvesznek az agyonmarketingelt írók között, pedig legalább olyan tehetségesek, sőt még tehetségesebbek is!

Nagyszerű tapasztalatokkal lettem gazdagabb, és már kíváncsian várom a következő találkozót. Ne feledjétek, még van idő regisztrálni a rendezvényre, mely ingyenes. Kövessétek az Imádom a könyveket Facebook oldalát, hogy le ne maradjatok a legújabb eseményekről és az IK magazin legfrissebb számáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése