2017. június 22., csütörtök

Baráth Viktória: A főnök


"Ez az én történetem. Ez az én bosszúm."

A főnök megjelenése egy elsőkönyves írónő felemelkedését is jelképezi. Baráth Viktória a második könyve kiadásával megtörte az elsőkönyves jelzőt, kilépett a komfortzónájából és egy teljesen más téma felé visz el minket, mint a romantikus és kedves Első tánc esetében. A főnök minden szempontból egy mérföldkő az írónő életében, és esélyes arra, hogy mindenki kedvencévé váljon.

A történet főszereplője Ana, aki szó szerint álomvilágban él. Mivel mindene megvan – a pénz, a csillogás az igazi férfi -, nem is sejti, hogy a csúcsról lehet a legnagyobbat zuhanni. Az élete szinte gondtalan és irigylésre méltó. Legalábbis egy ideig…

Ana rózsaszín és boldog buborékja egy pillanat alatt pukkad szét, és életét váratlanul ellepi a mocsok. A férfi, akit szeretett, nem az, akinek eddig gondolta. Ana így veszélybe kerül, és az élete forog kockán. Olyan megpróbáltatásokon kell átmennie, amit egy gyenge nő soha nem élt volna túl. Szerencsére a főhősnőnkben több erő lakozik, mint gondolnánk.

Jó volt látni, hogyan emelkedik fel önmagán, a félelmein, és hogyan válik igazi kemény csajjá. Legtöbbször az ártatlan lányok állnak a történetek középpontjában, de Ana más. Ő megmutatja, hogy igenis legyünk kemények, és akkor is tartsunk ki, amikor a sors már egy szemernyi reménnyel sem kecsegtet.

A másik főszereplőnk Ryan, aki szó szerint a karmaiban tartja a nő életét. Ryan drogokkal kereskedik, és sokkal rosszabb, mint a hírhedt maffia. Nem ismer kegyelmet, nem ismer könyörületet és minden érzelem távol áll tőle. Az ő esetében ne számítsunk semmi romantikus húzásra, vigasztaló szavakra és kedvességre, mert úgysem kapjuk meg. Ryan erős, vad és nem ismer lehetetlent.

Ana és Ryan kapcsolata fogoly és fogva tartó viszonyon alapul. Ana próbál alkalmazkodni, hogy túléljen, Ryan pedig keményen meg is dolgoztatja. Ha azt várod, hogy majd szépen összemelegednek, Ryan pedig megváltozik, hiszen a szerelem mindenre képes – akár egy ember teljes átformálására is – akkor hoppon maradsz. Reális lenne, ha Ryan egy egész életen át kialakult agresszív személyisége meglágyulna, és szerelmes szavakat suttogna Ana fülébe, miközben a szívét odaígéri neki? Hát nem! Ryan vad, aki nem szeretkezik, hanem… Vajon Ana átengedi magát egy ilyen férfinak?

A történet minden pillanata érdekfeszítő és izgalmas. A végkifejlet pedig egyenesen sokkoló. Amikor azt hiszed, hogy a szereplőket bele tudtad helyezni egy skatulyába, tudod, ki kivel van, kiben bízhatsz és kiben nem, rájössz, hogy talán rosszul ítélted meg a karaktereket. Mert ebben a könyvben nem mindenki az, akinek látszik…

"... a jók nem mindig jók, és a gonoszak nem mindig rosszak."

A főnök egy sokat ígérő történet egy nő felemelkedéséről és túléléséről. Örülök, hogy végre olvashattam egy olyan női karakterről, aki nem rinyál, nem iszkol el és nem adja fel. Ana a kezébe veszi a sorsát, és mindent megváltoztat maga körül.

A főnök egy újabb sikercsillag, egy rabul ejtő történet, melynek minden pillanata izgalmas.

Köszönöm a könyvet az Álomgyár kiadónak és Baráth Viktória írónőnek is!Tanácsok íróknak, avagy mit tanulhatsz ebből a regényből:
  • megtanulhatod, hogy egy igazi vad és betörhetetlen férfi, nem válik vattacukorrá egy nő kedvéért
  • ebből következik, hogy belekóstolhatsz a realitás fontosságába
  • láthatod, mennyi kutatómunkát igényel a világ valós lefestése
  • hogyan fess le egy olyan női karaktert, akiben erő lakozik
  • hogyan írj ütős befejezést, amitől végigfut a hideg az olvasók hátán
  • hogyan csavard meg jól a szálakat

Kapcsolódó linkek: Baráth Viktória: Első tánc; Dr. Cserjési Petra: Halott barátnők; Sabi Hegymegi: Lépésről lépésre a csúcsra; Zsarnai Beáta: Fordított szék; P.C. Harris: Árnyoldal; Johann Hari: A kábulat ára; Carrie Cooper: A szemtanú; R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy, R. Kelényi Angelika: Az ártatlan;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése