2017. március 30., csütörtök

A VÁRVA VÁRT: Audrey Carlan - Calendar Girl / Április - Május - Június


"12 ellenállhatatlan férfi. Mind őt akarja. A lányt, aki a tűzzel játszik."

Audrey Carlan nevét imába kellene foglalni, amiért megírta a Calenda Girl c. regénysorozatot. Az Április-Május-Június még jobb lett, mint az első rész. Nem is sejtettem, hogy lehet még fokozni a történetet, de a második kötettel megmutatta az írónő, hogy igen...

Nem tudom, mikor foghatom kezembe a Július-Augusztus-Szeptember kötetet, de az biztos, hogy a falat fogom kaparni a megjelenésig.

Mia élete akkor változott meg teljesen, amikor az apja veszélybe került. Hatalmas tartozást halmozott fel, amiért az életét követelték. Mia elhatározta, hogy megmenti őt, és vele együtt a húgát is. Eszkortnak állt, hogy ki tudja fizetni a tartozást, és biztos anyagi hátteret teremtsen a testvérének is. Hát így indult a kaland...

Az első rész végén már tudtam, hogy bele fogok szeretni a történetbe. A második rész csak ráerősített erre az érzésre. Tulajdonképp nem is tudom hol kezdjem, mert annyi gondolat és érzelem kavarog most bennem, hogy vissza kell fognom a kapkodást.

Mia az első három hónap alatt rengeteg barátot szerzett, és ez most sem volt másképp. Nagyon érdekes, hogy az írónő mennyire ráment erre a vonalra. A könyv olvasása közben végig az járt a fejemben, hogy ennyire nem lehet "könnyű" és "álomszerű" egy eszkort élete. Nem akartam rosszat a főhősnőnknek, de nah... valami feketelevesnek csak lennie kell. És lett is! 

De ne szaladjunk úgy előre!

Néhány szó a hónapokról:

Mia negyedik partnere Mason Murphy. A kapcsolatuk elég viccesen indult, és attól féltem, hogy megint egy olyan partnerrel hozza össze a sors, akivel egy hónapon keresztül végiggyűrik a lepedőt. Már az is épp elég, hogy minden kuncsaftja fiatal és szexi... Mason azonban nem fog alá feküdni (se fölé), mert  szíve más nőért dobog. Ebben a részben kiderül, hogy Mia kerítőnőnek is nagyon jó.

Májusban Mia Hawaii-ra utazik, ahol bepótol minden elvesztegetett napot egy izmos, hatalmas termetű szamoaival. Nagyon tetszett, hogy nem csak az erotika jelenik meg, hanem egy kicsit a kultúra is. Többször is említettem már, hogy ez az egyik legjobb könyv az erotika műfajában. Benne van, amit a műfaj megkövetel, emellett szerelem, izgalom, tanulság és sok minden más. 

Júniusban egy idősebb férfi karjai közé kerül a mi kedvenc főhősnőnk. Ezt a hónapot annyira nem kedveltem, főleg a "várva várt" feketeleves miatt. Újra kiderült, hogy Mia milyen kemény nő, és mennyire a szívén viseli a családja sorsát. Meg kellett birkóznia a hírrel, amit húgáról megtudott, és a vele járó tényekkel is. A folyamatos aggodalom az apja iránt, a hiányérzet, amit egy bizonyos Wes vált ki belőle nagyon megnehezítette a mindennapjait, mégsem adta fel. És ha már felmerült a neve... sajnáltam, hogy nem jelent meg ebben a kötetben (már úgy értem testileg). Mia telefonált vele, meg... khm, ilyesmi, de az mégsem volt ugyanaz.

"Igen, az élet furcsa, de én minden percét át fogom élni, szívvel-lélekkel. Elfogadom, amit felkínál, legyen az jó vagy rossz, mert mind a folyamat része."

Mia karaktere imádnivaló, és nem tudom eldönteni, hogy melyik csajt szeretem jobban; őt van Gint. Hatalmasakat röhögtem a párbeszédeken, az SMS-eken, amiket letoltak. Eszméletlen volt! :) 

Annak ellenére, hogy Mia szándéka erős, többször is elgyengült. Sokat gondolt Wes-re, és sokat lelkizett. Újra előtérbe került a gyenge oldala is, ami valósággal fűszerezte meg a történetet. Mindenkinek vannak kevésbé jó pillanatai, és az élet nem fenékig tejfel, akkor sem, ha annak tűnik.

Csodálatos, ahogyan az írónő megragadta a család fogalmát. Olvashatjuk, hogy Mia nem találja a helyét, gyakorlatilag otthona sincs, mégis gazdag. Gazdag, mert ott vannak a barátai, akiket a néhány hónap alatt szerzett. Gazdag, mert ezeknek az embereknek annyira fontos, hogy mind a családtagjaként tekint a nagyszájú lányra. Persze ő is érzi ezt, és egy kedves gesztussal örökre a szívébe zárja őket.

A család tág fogalom. Nem csak azokat foglalja magába, akiket a szüleinknek, nagyszüleinknek, testvérünknek vagy unokatestvérünknek hívunk. Van egy második családunk is, amit a barátok alkotnak. Azok a barátok, akik tűzbe tennék a kezüket értünk, akik segítenek, óvnak, tanácsokkal látnak el, és nem utolsó sorban velünk örülnek a sikerünknek. ebből a könyvből tanultam meg, hogy milyen nagy az én második családom.

Szóval készülj fel, mert bizonyos jeleneteknél szem nem marad szárazon. Legalábbis én nem bírtam visszafogni magam.

"...a barátaim az a család, amit én választottam magamnak, és nekem vannak a legjobb barátaim és a legjobb családom a világon."

Köszönöm szépen a könyvet az Insomnia kiadónak, és végtelenül hálás vagyok nekik, hogy a gondjaikba vették ezt a csodálatos regénysorozatot.

Tanácsok íróknak, avagy mit tanulhatsz ebből a regényből:

  • az érzelmeknek nagy jelentőségük van, hogy az olvasó kapcsolódni tudjon egy szereplőhöz
  • ne hagyd, hogy a műfajbesorolás korlátozzon, engedd szabadjára a fantáziád
  • színezd a regényedet, ahogy csak tudod
  • ne feledd, az emberek hibáznak, bajba kerülnek, és elcsesznek dolgokat... a szereplők sem tökéletesek
  • legyél vicces, hagy sírjanak azok az olvasók a nevetéstől
  • erotikus témában szóljon is valamiről a regény, ne csak a lepedő akrobatika legyen a középpontban... az már unalmas
Ha tetszett a bejegyzés, és szívesen olvasnál még könyvkritikákat vagy írói tanácsokat, iratkozz fel a blogra, és lájkold a Facebook oldalam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése