2016. július 7., csütörtök

TOP 4 önfejlesztö könyv


Manapság rengeteg önfejlesztő könyv van a piacon, de csak kevés olyat találunk, ami tényleg hasznos lehet számunkra. Eddig mindössze három olyan könyvet olvastam, aminek sikerült elindítania bennem valamit. Sokat kell puhatolózni, mire megtaláljuk a leghasznosabbat, de talán ez a rövid lista segíthet abban, hogy hamarabb rálelj az igazira. 


1. Louise L. Hay – Az erő benned van 
Ez volt az első olyan könyv, ami elgondolkodtatott. Louise L. Hay nézetei, gondolkodásmódja egyszerűen csodálatos. Ez a könyv valóban arról szól, hogyan hozhatod elő magadból a benned szunnyadó erőt. Hisz mindenkiben ott van, de mi mindig másvalaki vagy másvalamitől várjuk, hogy erőt adjanak. 

„Mondd meg az életnek, hogy mit akarsz, majd hagyd, hogy a jó bekövetkezzen.” 

Gyakorlatokkal és megerősítésekkel is találkozhatsz a könyvben, melyek közül az utóbbit nem alkalmaztam. Többségében arról van szó, hogy szeretnünk kell önmagunkat, bíznunk kell magunkban, és amikor nyitunk a világ felé, a világ is nyit felénk. Nem gondoltam volna, de tényleg igaz, hogy egy másfajta szemlélettel elkezdenek jó dolgok történni az emberrel. 
Ennek mi a titka? Olvasd el a könyvet!

2. Osho – Bátorság 
Osho könyvei is épp oly egyedik, mint Louse L Hay művei. Teljesen más oldalról közelíti meg a dolgokat, de a lényege ugyanaz. Gondolkodás, önszeretet és nyitottság. Az Intimitás című könyvét is olvastam, de a Bátorság volt az, ami jobban megfogott. 


 Néha nyersen fogalmaz, erősen és keményen, de gyakran erre van szükségünk, hogy felnyíljon a szemünk. Hisz vannak olyan emberek, akik csak akkor képesek végre komolyan venni valamit, vagy elgondolkodni, ha az arcukba vágjuk a nyilvánvalót. 

„Az élet nem probléma. Ha problémaként tekintesz rá, rossz úton közelítesz felé. Az élet rejtély, amely arra vár, hogy megéld, szeresd és megtapasztald.” 

Osho kérdései komolyak és konkrétak. Nem árt figyelmesen olvasni a könyvet, és minden feltevése, kérdésen elgondolkodni. 

3. Demi Lovato – Légy erős 
Erről a könyvről is írtam már korábban, a bejegyzést ITT olvashatjátok. Emiatt nem akarok túl sok szót ejteni róla. Mindenesetre újra meg kell említenem, hogy ez a könyv egy igazi meglepetés. Egyszerűen ámulatba ejtő, ahogy ez a lány látja a világot. 

Azért tetszett igazán, mert minden oldala egy kincs. Az év napjaira íródott, így ha már egyszer kiolvastad, újra a kezedbe veheted. Felnyithatod valamelyik tetszőleges oldalon, vagy a dátum szerint. Gyakran csinálom én is ezt, és van, hogy pont arra a pár sorra van szükségem, ahol éppen kinyílik a könyv. 

„Ha nem szereted magadat a hibáiddal és tökéletlenségeiddel, akkor másoktól sem várhatod el ugyanezt.” 

4. Oprah Winfrey – Amit biztosan tudok
Sajnos ezt a könyvet még nem volt szerencsém olvasni, de egy kedves barátnőm már a háta mögött tudhatja. Az ő véleményét ITT éritek el.

„A belső látás fontosabb az éles szemnél. Ha saját derűnk vezérel át könnyű léptekkel az életen – nos, ez az igazi boldogság.” 

Nagyon felemelő és lélekmelengető. Oprah szavaiban ott rejlik a teljes őszinteség és bölcsesség. Ez utóbbira van leginkább szüksége az embereknek, mert sok önfejlesztő könyv csak a fellegekbe beszél, nagy szavakat használ, tartalmatlanul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése