2016. június 30., csütörtök

Bakancslista újratöltve

Kép forrása: pinterest.com
Igazán izgalmas dolog Bakancslistát vezetni valamilyen formában. Vannak, akik leírják az álmaikat, míg mások kreatívabb módszerekhez folyamodnak. Én a legfontosabbakat az ágyam fölött őrzöm képekben, minden más pedig egy Pinterest táblára van feltűzve. 
 Vannak kisebb vágyaink, amiket könnyebb elérni, de vannak nagyobb álmok is, amik még váratnak magukra, mert több ambíciót igényelnek (vagy több pénzt…).


Én hasznos dolognak tartom, mert megtaníthat minket küzdeni a céljainkért, mellesleg nagyon jó móka, amikor végre kihúzhatsz valamit a listádról. De hogyan fogj hozzá?

1. Tegyél félre pénzt! 
A legtöbb dologhoz, amit el akarunk érni pénzre van szükségünk. Az első dolgod, ha követni akarod a bakancslistád, hogy kiválasztod mindig a legfontosabb dolgot róla, és elkezdesz rá spórolni. Nem gondolná az ember, hogy milyen nehéz dolog is ez, főleg ha magát tartja el. Azért is veszélyes, mert képesek vagyunk túl hamar feladni. A mai világban a legtöbb ember mindent azonnal akar, és ha valamit nem kap meg rögtön, duzzog és feladja. Rengetegszer tapasztaltam már sajnos, és szerintem ez eléggé elszomorító. Ebből következik a második pont.

2. Ne add fel!
A jó dolgokért meg kell küzdeni, az igazán csodálatosakért meg még inkább. De amikor elérted a célodat, már nem fog számítani a megtett út. Emlékszem, mikor Barcelonára gyűjtöttem a pénzt mennyire rossz volt mindig azt nézni mire költhetek. Tulajdonképp a szükséges dolgokon kívül semmire nem adhattam ki pénzt. Mégis megérte!

3. Használd a vonzás törvényét! 
Úgyis mondhatnám, hogy képzeld magad elé a célodat, képzeld el, hogy eléred, és mindig ez lebegjen a szemed előtt. Az ellenpélda: ha azt mondod, hogy úgyse sikerül, minek szenvedj, ha azt mondod, hogy meg se éri, akkor én azt mondom, hogy meg sem érdemled. A vágyainkért tenni kell, küzdeni minden pillanatban, és szem előtt tartani a sikert. Mert amikor megvalósul az baromi jó érzés.

4. Kezdd kicsiben! 
Nem kell hihetetlenül nagy célokkal kezdeni, és aztán ott keseregni, hogy nem sikerül. Néha be kell látni, ha valaminek nem jött még el az ideje. A barátom mondta nekem néhány hónapja az eddigi legnagyobb bölcsességet. Megkérdeztem tőle hisz-e bennem, hisz-e abban, hogy valaha is író lesz belőlem. Azt mondta, hogy természetesen hisz. Lehet nem most jött még el az ideje, de hiszi, hogy képes vagyok rá. Tehát szem előtt kell tartanunk, hogy bizonyos dolgoknak még nem jött el az ideje, de nem jelenti azt, hogy nem fognak bekövetkezni.
Szóval kezd a bakancslistád apróbb álmaival, és amikor rákaptál az ízére, vágj bele a nagyobbakba. Sok sikert hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése