2016. június 20., hétfő

9 ok, amiért a legjobb barátnőd egyben a tökéletes úti társ is


Egyedül utazni nagy divattá vált, de legyünk őszinték! Sokkal izgalmasabb az utazás, ha van valaki, akivel osztozhatunk az élményen. Persze nem mindegy, hogy kivel vesszük a vállunkára a táskánkat, és ülünk fel a repülőre. Minél inkább egy hullámhosszon vagy valakivel, annál nagyobb élménnyel térsz vissza. 
Most nézzünk néhány okot, amiért a legjobb barátod a legalkalmasabb úti társnak. 

Ketten mindig könnyebb
Ha együtt utazunk külföldre, sokkal könnyebb belevágni mindenbe. Gondolj bele, hogy ha netán eltévedsz, egyedül sokkal komplikáltabb zöld ágra vergődni. Ha ketten vagytok, össze tudjátok dugni a fejeteket és megtalálni a helyes utat. Mivel ismeritek egymást, tisztában vagytok egymás képességeivel is.

Kevesebbet kell aggódnod a biztonság miatt
Senki nem akar egyedül végigmenni az utcán naplemente után. Sokkal aggasztóbb, mintha van melletted valaki, különösen ismeretlen területen, egy másik országban.

Könnyebben ismerkedsz
Mindig érdekes új embereket megismerni utazásunk alatt. Könnyebben megyünk oda egy idegenhez útba igazítást kérni, vagy csevegni, ha van mellettünk valaki. Számos kalandban lehet így részünk.

Előny a szoros kapcsolat
Mivel a legjobb barátok vagytok, sokkal könnyebben kezelitek már a vitákat, az egyes összezördüléseket, mint egy olyan emberrel, akit nem ismertél ki. Ha egyforma az érdeklődési körötök, nem fogtok összeveszni a programterven, ha pedig különböző, toleráljátok a másikat, és odafigyeltek arra, mit szeretne a barátotok. 

Mindig mellettem
Akik utaztak már órákat busszal, vonattal vagy repülővel, tudják, hogy mennyire unalmas is ez egy idő után. Gondoskodunk a könyvekről, magazinokról, esetleg zenét hallgatunk, vagy filmet nézünk, de néha ez is kevés. Jó, ha van egy barát, akivel elcseveghetünk, megoszthatjuk esetleg aggodalmainkat az utazással kapcsolatban, vagy éppen az ismeretlen okozta izgalmat. Nincs is magányosabb annál, ha látsz valami gyönyörűt, vagy ér valami csodás dolog, és nem tudod megosztani senkivel.

Kell valaki, aki készít rólad egy normális képet
Bármily hihetetlen a szelfik korában, vannak még olyan emberek, akik szeretik, ha hagyományos módon fényképezik le őket. Néha szeretnénk, hogy valaki beállítson, megigazítsa a hajunk, és ellőjön egy tökéletes képet egy gyönyörű háttér vagy egy híres nevezetesség előtt. Vannak dolgok, amikre a szelfi botok sem képesek.

Szuvenír tippek
„Vajon anyának tetszene ez?” Valószínűleg a barátodnak fogalma sincs arról, minek örülne leginkább az anyukád, de megnyugtató, ha kapunk egyfajta visszajelzést. Ketten még mindig könnyebben találunk valami kedves kis meglepetést, mint egyedül a saját gondolatainkkal.

Vigyázni a másik cuccára
Sokkal kényelmesebb úgy elmenni enni, vagy kimenni a mosdóba, ha nem kell a nyakunkba vennünk minden cuccunkat.

Van melletted egy valós személy, akit szeretsz, és tudtok osztozni a pillanatokon
Manapság, a Facebook, Instagram meg a többi közösségi oldal korában, nagyon könnyen meg tudjuk osztani az érzéseinket és élményeinket. De valljuk be… sokkal jobb, ha van melletted valaki, akivel az adott pillanatban át tudod élni az élményt. Tanulmányok szerint a Facebbok magányossá teszi az embereket, és egy idő után mi is rájövünk erre. Megoszthatunk ezer fényképet is, egy sem ér fel azzal, amikor együtt szerzel valakivel közös emlékeket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése