2016. február 5., péntek

Shine every day


"We all shine on, like the moon, like the stars, and the sun." - John Lennon
Ahogy utaztam hazafelé a busszal, eléggé el voltam kenődve. Sok reményt fűztem valamihez, ami végül nem sikerült, és ez picit melankolikus állapotba kényszerített.

Nem voltam nagyon szomorú, nem dühöngtem, nem sírtam, nem rágódtam azon, hogy mit hogyan kellett volna másképp csinálni, mert annyira nem sújtott le a dolog, meg amúgy is értelmetlenek az ilyen gondolatok...

Egyszer csak felpillantottam az égre, és azt láttam, hogy el van borulva. Gyönyörű volt ugyan, ahogy a felhők duzzadtak a távolban a helyi templom mögött, de eszembe jutott az is, mennyire illik ez a kép most a hangulatomhoz.

Aztán észrevettem, hogy a hátam mögül pedig szikrázóan süt a nap. Oda pillantottam, majd vissza a komor felhőkre, és eszembe jutott egy gondolat...

Lehet, hogy úgy érezzük, sötét felhők gyűlnek felettünk, de néha meg kell fordulnunk, hogy lássuk, a hátunk mögött igenis süt még a nap!

Lehet, hogy történnek velünk rossz, vagy kellemetlen dolgok, de ebből is származhat még előnyünk. Hisz a legnagyobb viharok után a legédesebb és leggyönyörűbb a napsütés!

"Behind the clouds the sun is still shining."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése