2015. szeptember 12., szombat

What is intuitive painting?Vannak, akik soha nem hallották még ezt a fogalmat, vannak, akik ismerik, de nem tudják pontosan, mi is ez és akadnak olyanok is, akik használják is a művészetnek ezt a formáját.

De mi is pontosan az intuitive painting (magyarul: ösztönön, intuíción alapuló festészet)?

Ha meg kellene határoznom, azt mondanám, hogy a képzelet szabad szárnyalása, a fantázia kiteljesedése és a személyiségünk kiterjesztése. Az a gyakorlat, ami szabadjára engedi a kreativitásodat és ahol nem kell senkinek és semminek megfelelned.

Először is senki nem mondja meg, mit csinálj. Senki nem mondja meg, hogyan légy kreatív. Azt alkosd, ami a szívedből jön és nem számít senki más, csak te magad.

Az intuitive painting egy munka, mégpedig a lelked munkája, hisz minden a tudat legbelső szintjeiről jön. Meg kell tanulnod átadnod magad.

Ezen túl pedig ez a művészeti forma magába foglalja a rendetlenséget, a gyönyört, a színek kavalkádját, az élénkséget és a nyugalmat, a kifinomultságot és a játékosságot. Érezd jól magad, vagy rosszul, megrekedve vagy a flow élménytől felvidulva. Festeni azt jelenti, hogy amikor dühös vagy, szomorú, boldog, fáradt, zaklatott vagy épp zavarodott, kezedbe veszed az ecsetet és átadod magad az érzéseknek. Hagyod, hogy azok mozgassák a kezed. Bízd rá magad az ecsetedre!


Fontos, hogy ebben a stílusban, nem az számít, hogy olyat alkoss, ami jól néz ki, vagy arányos. Kapcsolatot létesíthetsz az intuícióval, amint valami gyönyörűt és sokatmondót akarsz készíteni. Az a legfontosabb, hogy a belső szemléletedet tükrözze. 

Ugyanakkor senki nem mondta, hogy egyszerű. Igazából ez egy kemény, de csodálatos munka. És ez a csoda intuícióval, kreativitással és spiritualitással fog kiteljesedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése